A FromSoftware elnöke is megszólalt a Bloodborne remake kapcsán

A FromSoftware elnöke is megszólalt a Bloodborne remake kapcsán

Ez a játék 2015 óta tartja izgalomban a rajongókat, akik további tartalmakat követelnek.

Viszonylag nagy számban jelennek meg soulslike játékok, de közülük csak kevés állja ki az idő próbáját, és tudhat hosszútávon is hűséges játékosbázist a magáénak. A Bloodborne egy ilyen ritka cím, ami a 2015-ös fennállása óta is viszonylag nagy népszerűségnek örvend, a rajongók pedig fél karjukat odaadnák egy folytatásért, vagy a felújított verziójáért. Az utóbbi hónapokban egyre több helyről hallani arról, hogy készülőben van a Bloodborne remake, és olyan pletykák terjengenek, melyek szerint a fejlesztők PlayStation 6-ra tervezik a kiadását. A játékot fejlesztő FromSoftware nem erősítette meg, de nem is cáfolta a híreket, azonban most először a cég elnöke – Hidetaka Miyazaki – is felhozta a témát, ami mindenképp jó jel.

Miyazaki arról beszélt, hogy mélyen a szívükbe zárták a játékot, és megindító a számára, hogy még mindig ilyen sok rajongója van az alkotásuknak. Továbbá hangsúlyozta, hogy milyen előnyökkel jár az, ha megvárnak egy újabb és erősebb hardvert a projekttel, de viszont nem tett konkrét utalás arra, hogy tartogatnák a remake-et PS új generációjára.

„Nagyon boldoggá tesz, amikor látom, hogy ez egy olyan cím, amely sok különleges emléket őriz, mind nekem, mind a rajta dolgozó munkatársaknak. Amikor pedig meglátjuk a szenvedélyt a közösségben, az természetesen izgalommal tölt el bennünket, és nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ilyen jelenünk, és emlékeink vannak." – fejtette ki az Eurogamernek adott interjúban.

Elmondta, hogy a remake-ek esetében nagy hozzáadott értéke van az új hardverek kihasználásának, de semmi végül semmi újdonságot nem közölt a játékkal kapcsolatban, ami további támaszként szolgálna a rajongóknak. Összességében úgy tűnik, hogy folynak a Bloodborne remake munkálatai, de még a kezdeti fázis tart, így inkább nem osztják meg a közösséggel. Reméljük, hogy minél hamarabb érkezik egy hivatalos bejelentés, amit követően hátradőlhetünk, és már csak várnunk kell.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár