Brutális rajtot vett a Last Epoch, bajban van a Diablo?

Brutális rajtot vett a Last Epoch, bajban van a Diablo?

Úgy tűnik, hogy ő lehet az a játék, amire sokan régóta várnak.

A hét folyamán jelent meg Eleventh Hours Games legújabb címének 1.0-ás verziója – Last Epoch –, melyről már teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy telitalálat lett, hiszen a játékosok egyszerűen megőrülnek ezért az ARPG-ért. Olyannyira nagy érdeklődés övezte a debütálást, hogy az egyidejű több mint 150 000 játékostól lefagytak a szerverek, de a probléma viszonylag hamar orvosolva lett. Ezen felül Last Epoch olyan címeket hagyott le a legkelendőbb játékok listáján, mint például a pont aznap kiegészítőt kapó Elden Ring – egyedül a Valve Steam Deckje, és a szintén hatalmas felhajtásnak örvendő Helldivers 2 előzte meg. A játék nagyon hasonlít a Diablóra, ezért már régóta a 4. rész kihívójaként tekintenek rá, mely most komoly fejtörést okozhat Blizzardnak.

A Last Epoch egy szintén srégen felső nézetű akció-RPG, melyben 15 karakterosztállyal találkozhatunk, akik mind tucatnyi választható képességekkel rendelkeznek. A kazamatákon áthaladva hullámokban kell megküzdenünk az ellenfelekkel, a tőlük szerzett zsákmányokat kombinálva pedig megalkothatjuk a karakterünk tökéletes felszerelését. Természetesen főellenségekből sincsen hiány, ők epikus tárgyakat tartogatnak a számunkra. Egy mondatban a játék lényege az, hogy a minden szörnyet legyőzzünk, a náluk lapuló zsákmányok megszerzéséért. Már özönlenek is a pozitív értékelések a játékra, melyekben többek között a Diablóval hasonlítják össze, és egy jóval élvezhetőbb élményként hivatkoznak rá.

„Mélyebb, mint a Diablo IV. Hozzáférhetőbb, mint a Path of Exile. Jobban élvezhető, mint bármely másik ARPG." – írták Steamen. 

Mostanra megesett, hogy egy időben több mint 175 000-en játszottak a címmel, és még kitudja, hogy hol a vége. Vajon tényleg bajban a Diablo, vagy ez csak egy pár napig tartó fellángolás?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár