Jó hírrel szolgált a rendező a Dűne 3 kapcsán, de...

Jó hírrel szolgált a rendező a Dűne 3 kapcsán, de...

...bármekkora sikert is arat a második felvonás, egy dolog miatt nem akar rögtön nekilátni a folytatásnak.

A Dűne: A második rész (Dune: Part Two) február végén debütál Magyarországon a mozikba, de Frank Herbert klasszikus sci-fi regényének második epizódjának feldolgozása már most az egyik legjobb sci-finek számít a piacon, hiszen a premier előtti vetítéseket követően el vannak ájulva tőle a kritikusok. Úgy tűnik nem véletlenül vált belőle minden idők harmadik legjobbra értékelt filmje a Rotten Tomatoes oldalán.

Megjöttek a Dűne 2 első kritikái: megszületett a tökéletes sci-fi?

Már most borítékolható, hogy ez az év egyik legjobb filmje, de azért a Deadpool 3-nak lesz ehhez még egy-két szava.

Villeneuve nagyszerű módon nyúlt hozzá a forráshoz, de ez még nem minden, hiszen a legjobb hír, hogy nekiláttak a harmadik rész előkészületeinek is, sőt, a forgatókönyv már majdnem teljes egészében elkészült. Azonban még mielőtt valaki örömtáncot járna, a rendező nem szeretné elkapkodni a következő epizódot. A trilógia záró felvonása a Dűne Messiáson, Herbert eredeti könyvének közvetlen folyatásán alapul majd. A Messiás egyébként 12 évvel a Dűne után kezdődik, vagyis rengeteg idő telik el az eredeti történet vége óta.

Ezeket olvastad már?

Bár ekkora kihagyás a filmek megjelenése között nem lesz, de elképzelhető, hogy több, mint három esztendőt kell majd várni a következő alkotásra, mivel Villeneuve nem akarja elsietni a Dűne 3-at. Úgy tűnik jó oka van rá, hogy nem akar belevágni azonnal, mert nem szeretné, ha ez béklyóba kötné a rajongókat:

„Abszolút megvan a vágy egy harmadik részre, de nem akarom elsietni. Hollywoodban az a veszély, hogy az emberek izgatottak lesznek, és csak a megjelenési dátumokra gondolnak, nem pedig a minőségre.”

Kövess Minket!