Az Avatár: Az utolsó léghajlító kiütötte a One Piece-t Netflixen

Az Avatár: Az utolsó léghajlító kiütötte a One Piece-t Netflixen

Nagyon komoly eredményt ért el a sokat csesztetett sorozat.

Sokan aggodalommal figyelték az Avatár: Az utolsó léghajlító sorozat megszületését, hiszen olyan információk is napvilágot láttak, miszerint több fronton is eltér majd az animációs szériától. Kezdve azzal, hogy másként építik fel a főszereplőt, Aangot, de arról is beszámolt néhány színész, hogy Sokka szexizmusát is szinte eltüntették a készítők. Mindenesetre úgy tűnik a riadalomnak nagyobb volt a füstje mint a lángja, mert a Netflixen bemutatott alkotás óriási sikert aratott. A premiertől számított (február 22.) első négy napot követően 21,2 millió megtekintést ért el az élőszereplős adaptáció, ezzel az elmúlt hetet figyelmbe véve a streaming platform legnézettebb műsorának tekinthető – ráadásul 84 országban is az élre állt, ami nem kis teljesítmény, tekintve a Netflix sokszínű tartalmát.

Ezeket olvastad már?

Ezen oldalak nézettségi adatait nem könnyű értelmezni manapság, de hogy ezt a számot kontextusba helyezzük, az Avatar debütálása majdnem 15%-kal meghaladja a Netflix közelmúltbeli One Piece-adaptációját, amely szeptemberben 18,5 millió megtekintéssel nyitott az első négy napot figyelembe véve. Az elmúlt egy évben egyre átláthatóbbá válnak egyébként a nézettségi adatok a legnépszerűbb streamingszolgáltatónál, és a megtekintések mérőszámát lényegében úgy számolják ki, hogy a megtekintett órák számát elosztják a film vagy epizód teljes futamidejével.

A nagy One Piece-kvíz, avagy mutasd meg, hogy te is beférsz Luffy legénységébe

Ha úgy ismered az Óceánt, mint Nami és annyit tudsz a világ történelemről, mint Nico Robin, akkor itt az ideje hogy bizonyíts.

A véleményeket illetően viszont már nem sikerült lenyomnia a One Piece-t az Avatárnak, mivel a Rotten Tomatoes oldalán az előbbi a kritikusoktól és a nézőktől jóval jobb értékelést kapott (85% & 95%) és ennek köszönhetően gyorsan zöld utat is adtak a második szezonnak. Utóbbi viszont a kritikusoktól csak 60%-ra volt jó, míg a nézők 76%-a szerette.

Ha viszont mindezeket figyelembe vesszük, akkor ez jó előjel lehet azok számára, akik Az utolsó léghajlító élőszereplős változatának második évadában reménykednek. A Netflix körülbelül egy héttel a One Piece debütálása után jelentette be, hogy ezek a számok elégségesek voltak ahhoz, hogy folytatást kapjon a sorozat, szóval ezek alapján az Avatár sincs veszélyben.

Borítókép forrása: in.mashable.com

Kövess Minket!



Gamer szótár