Még ki sem jött A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. szezonja, de...

Még ki sem jött A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. szezonja, de...

...már a folytatást tervezik a showrunnerek, amelyre elég jó okuk van.

Az Amazon pokoli nagy költségvetésből készült sorozata – a hírek szerint nagyjából 500 millió dollárba fájt az első évad –, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi vegyes fogadtatásra lelt 2022-ben, de természetesen ez nem szegte kedvét a vállalatnak, és tető alá hozták a második évadot is, amely a tervek szerint még idén képernyőre kerül – a forgatások ugyanis már 2023 júniusában befejeződtek. Még nem is láttuk a folytatást, de úgy tűnik a streamingplatform magabiztos a sikert illetően, mert a tervek szerint már a harmadik szezon előkészületeinek is nekikezdtek – és egyébként nincs is más lehetőségük.

A showrunnerek, Patrick McKay és JD Payne hosszú távban gondolkoznak, ami nem csoda, hiszen a páros egy hároméves átfogó szerződést írt alá az Amazon MGM Studios-szal, és egyúttal megalapították a 10:40 PM Productions nevű produkciós céget is. Vernon Sanders, az Amazon televíziózásért felelős vezetője a sorozat jövőjéről és a showrunnerekről a következőket mondta:

„JD-vel és Patrickkal több mint öt és fél évvel ezelőtt vágtunk neki ennek a figyelemre méltó utazásnak, és azóta sem néztünk vissza. Továbbra is lenyűgöznek bennünket az elképzeléseik, valamint a Gyűrűk Urával által elért hatalmas siker: A hatalom gyűrűi nézettségi rekordot döntött az oldalon az első évadával. Alig várjuk, hogy a Prime Video ügyfelei megtapasztalhassák az epikus kaland folytatását és a nagy tétekkel teli drámát, amelyet JD és Patrick a második évadban és azon túl is tovább épít. A stúdió természetesen örömmel hosszabbítja meg a teljes szerződést ezekkel a briliáns kreatív elmékkel, akik továbbra is kitartanak a nagyszerű történetmesélés iránti szenvedélyük mellett.”

Ezeket olvastad már?

Hány évada lehet A hatalom gyűrűinek?

McKay és Payne új megállapodása az Amazonnal megteremtette az alapokat a harmadik évadhoz, és a nyilatkozatból úgy tűnik még ennél is sokkal tovább tarthat a széria. A hatalom gyűrűi 1. évada cliffhangerek sokaságával ért véget. Többek között azzal, hogy kiderült, kicsoda Szauron, Khazad-dűm alatt van egy Balrog, miközben Celebrimbor elkészítette az első három gyűrűt is. Ezek a fejlemények még több történet előtt nyitják meg a kaput, amiket várhatóan további szezonokon keresztül mesélnek majd el.

Amikor az Amazon megvásárolta A Gyűrűk Ura tévés jogait, kötelezettséget vállaltak arra is, hogy legalább öt évadot megél a projekt. A showrunnerek elszántsága viszont akár azt is előrevetítheti, hogy ennyivel nem elégszenek majd meg, és további évadokra is számíthatunk majd, de ez még a jövő zenéje. Mindenesetre előbb kapjuk meg a második szezont, amely Charlotte Brändström rendező szerint sötétebb hangulatú lesz, mint az eddig látott epizódok. Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikor debütál a folytatás, de a folyamatos fejlődés biztos jele annak, hogy még sokáig velünk lesznek A hatalom gyűrűi.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN