Elon Musk: sohasem lesz még egy olyan autó, mint az évek óta ígérgetett Tesla Roadster

Elon Musk: sohasem lesz még egy olyan autó, mint az évek óta ígérgetett Tesla Roadster

Ha Elon Musk teljesíteni tudja a gyorsulásra vonatkozó ígéretét, akkor könnyen meglehet, hogy páratlan lesz a Tesla Roadster.

2017-ben jelentette be Elon Musk, hogy készül egy új Tesla Roadster. Ám azóta csak újabb és újabb üres ígéreteket hallhattunk az autóval kapcsolatban. A Tesla vezére évről évre előállt azzal, hogy jövőre jön a klasszikusuk újragondolása. Ehelyett még ma, 2024-ben sem lehet megvásárolni a rendkívülinek ígérkező elektromos sportautót. Helyette van legalább rozsdásodó Cybertruck.

Musk szerint ez jövőre változhat, bár ahányszor már ezt hallottuk a szájából, nagy reményeket nem fűznénk hozzá egyelőre. Mindenesetre is, a 2025-ös megjelenés ígérete mellé még egy olyan érdekes részletet is beszúrt Elon Musk, amitől csak még hihetetlenebbé válik a Roadster. Ugyanis a milliárdos szerint az új autójuk kevesebb mint egy másodperc alatt képes lesz 0-ról 60 mérföld/órás (~96 km/órás) sebességre gyorsulni.

Ezeket olvastad már?

Összehasonlításképpen, a jelenlegi leggyorsabb szériaautó, a Rimac Nevera 1,95 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Ehhez képest a Roadster ezt feleennyi idő alatt teheti meg, már ha igazat mond a Tesla vezére. Abból kiindulva, hogy szerinte a SpaceX-szel való együttműködés miatt „sohasem lesz még egy ilyen autó, ha még egyáltalán autónak nevezhető”, nem vagyunk teljesen biztosak benne. Persze kíváncsian várjuk, mert történelmi teljesítmény lenne, ha tényleg összehoznák.

A Tesla Roadster gyártásának késedelmét nem csak a folyamatos specifikációbeli változások okozzák, hanem az ellátási láncban fellépő zavarok, valamint az új hajtáslánc és akkumulátortechnológiák fejlesztése is. Ha egy szép napon megjelenik a Roadster, akkor állítólag 250 ezer dollárba (90 millió forintba) is kerülhet majd. A hivatalos bejelentés, leleplezés valamikor az év végén jöhet Musk szerint.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.