Egyetlen másodpercen múlott torzsiék első győzelme az IEM Katowicén

Egyetlen másodpercen múlott torzsiék első győzelme az IEM Katowicén

Nem volt könnyű dolga torzsiéknak a Cloud9 ellen, de hála Perfecto hibájának, meglett az első győzelem Lengyelországban.

Napok óta robog már az IEM Katowice 2024-as versenye. Először egy play-inen küzdhettek a még kevésbé bejáratott vagy nem túl jól muzsikáló ötösök a helyekért. Mostanra pedig már a rendes csoportkör kellős közepében vagyunk. Hiányzók akadnak bőven, hiszen az Astralis, a FURIA, a Virtus.pro és a BIG nem tudott átjutni a play-ines szitán. Velük ellentétben az új, mégis lenézett Heroic, a folyton játékosokat cserélő Eternal Fire vagy éppen a gla1ve vezette, korábban abominációnak tartott lengyel ENCE valahogyan odaértek.

Sőt, ezek az ötösök nem csak odaértek, egyelőre egészen jól is szerepelnek. A Heroic majdnem megverte a G2-t a minap, csakis m0NESY életének teljesítménye árán alakult másképp. Az Eternal Fire majdnem bejutott a rájátszásba a FaZe ellen, és még mindig versenyben van. Az ENCE pedig megverte a világ legjobbjának tartott Vitalityt, és még csak izzadniuk sem kellett közben. Tehát ezek a meglepetés ötösök még mindig játékban vannak és benne van a pakliban, hogy akár a legjobb hat közé is beverekedik magukat.

Ezeket olvastad már?

Szintén játékban van még a Spirit, akik most először játszanak tier 1 LAN-on a donk–sh1ro duóval. Egyelőre fenomenálisan néz ki a csapat, az immáron 17 éves riflerük pedig többszörösen is bizonyította már, hogy nem csak online beton. Az egyéni teljesítmény mellett az is a Spirit malmára hajtotta eddig a vizet, hogy taktikailag és felkészültség szempontjából is ők tűntek eddig az IEM Katowice legjobbjainak – egyesek már azt vizionálják, hogy megnyerik az egész tornát!

Ehhez azonban lehet még pár szava más csapatoknak is. A FaZe egyelőre kellően erősnek tűnik, ráadásul pont a Spirit ellen fognak játszani késő délután. A tétek nem hatalmasak, hiszen ezen a ponton már mindkét csapat bejutott a rájátszásba. Viszont, ha a FaZe sem tudja megállítani a Spiritet, nem vagyunk benne biztosak, hogy bárki képes lesz rá. Szintén az esélyesek közé tartozik a Vitality, már amennyiben túlélik az alsó ágat, ahol a Heroickal, a Monteval és a Cloud9-nal vannak összezárva. Továbbá nem feledkezhetünk meg a G2-ról és a MOUZ-ról sem.

A G2 igen álmosan kezdte meg a menetelését az IEM Katowicén, m0NESYt leszámítva senki sem lehetett elégedett önmagával a nyitómeccsük után. Velük szemben a MOUZ legalább a második pályára érve felébredt tegnap, amikor is a Cloud9 ellen játszottak. Overpasson nagyon nyögvenyelősen jöttek még a körök, de Mirage-on már nem volt párjuk. Így Ancientön dőlt el a széria, ahol a Cloud9-nak négy esélye volt a győzelemre, ám egyszer sem tudtak élni a meccspontokkal. Külön fájdalmas emlék lesz nekik az az 1v2 a rendes játékidő végén, amikor Perfectot az utolsó másodpercben lelőtte xertioN – ha az orosz fedezékben marad, megnyeri a mérkőzést. Végül három hosszabbítás után torzsiék kerültek ki győztesen ebből a párbajból.

Kövessétek az IEM Katowice 2024 közvetítéseit élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár