Elkészült egy folytatása a The Last of Us Part 2-nek

Elkészült egy folytatása a The Last of Us Part 2-nek

Már csak azt nem tudják, mikor és milyen formában láthat napvilágot.

Bár eddig úgy tűnt nem feltétlenül kapunk folytatást, a Naughty Dog társelnökének, Neil Druckmannek megszületett a fejében egy koncepció a The Last Of Us kapcsán, és ezt most nem a multiplayerre fókuszáló spinoffot takarja, amelyet egyébként végül töröltek. Ezzel egyelőre nem azt akarta mondani Druckmann, hogy megvan a The Last Of Us harmadik részének forgatókönyve, hiszen megismételte a tavaly ilyenkor tett megjegyzéseit, miszerint a vállalatnál nem érzik kötelességüknek az eddig megismert sztori folytatását. Ennek ellenére mégis úgy érzi, valószínűleg van még egy fejezet bennük, amit nem akarnak elfojtani magukban.

A Making The Last of Us Part 2 dokumentumfilmben így fogalmazott:

„Az első játék a feltétel nélküli szeretetről szól, olyasmiről, amit egy szülő érez a gyermeke iránt. A második játékban pedig mindenáron igazságot akarunk szolgáltatni azoknak, akiket szeretünk, és úgy éreztük, hogy van egy íve a sztorinak, amivel kapcsolódik az első felvonáshoz. Ha nem készítünk több játékot, ez akkor is egy jó befejezési pont. Utolsó harapás az almába, és lezárja a történetet.”

Ennek ellenére Druckmann és a csapat mégis tovább szőtte papíron a cselekményt, ugyanis írtak egy szkriptet Joel Miller testvérének, Tommynak a főszereplésével, amely a The Last Of Us Part 2 eseményei után játszódik. Ez a Tommy-sztori valójában nem része a The Last Of Us Part 3-nak és soha nem is tervezték teljes értékű címként eladni, bár Druckmann reméli, hogy egy nap valamilyen formában kiadják.

„Ez mindig is egy kis történet volt, soha nem volt egy teljes cím. Volt egy nehezebb időszakunk a Naughty Dognál és mások voltak a prioritásaink, például, hogy megoldjuk a munka és a magánélet közötti egyensúlyt. Emiatt pedig jegeltük ezt a projektet, de még mindig hiszek benne, hogy egy nap napvilágot lát. Nem tudom, hogy a játék vagy a sorozat része lesze-e.”

Ezeket olvastad már?

Egy önálló spin-offként jelenhet majd meg talán, mint az Uncharted: The Lost Legacy? Vagy a jól sikerült The Last Of Us HBO-adaptáció újabb évadának alapjául szolgálhat majd? Ezekre a kérdésekre csak az idő tud majd választ adni.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.