Már idén érkezhet a Subnautica 2, melyben ezekre az újdonságokra számíthatunk

Már idén érkezhet a Subnautica 2, melyben ezekre az újdonságokra számíthatunk

Ezek alapján nagyban eltér majd az olyannyira kedvelt első résztől.

A Subnautica teljes verziója 2018. elején vált elérhető, és azonnal levette a lábáról a túlélőjátékok kedvelőit a Unknown Worlds alkotása. A történet szerint űrhajónkkal egy ismeretlen bolygón landoltunk, a célunk pedig az, hogy felderítsük a víz borította bolygót és annak biológiáját, végül pedig sikeresen elhagyjuk. Később készült hozzá egy folytatás Subnautica: Below Zero néven, mely az égitest jeges oldalán játszódik. A fejlesztők azóta már gőzerővel dolgoznak a Subnautica 2-őn, melyről most kiderült néhány igazán érdekes újdonság.

Mióta köztudottá vált, hogy készül a folytatás, a rajongók tűkön ülve várnak minden információmorzsára, amely elárul valamit kedvenc játékukról. A Krafton új bevételi jelentésének hála, végre lehullt a lepel két nagyon fontos tényezőről, mégpedig, hogy a játék lehetőséget fog biztosítani arra, hogy másokkal együtt élvezzük, valamint GaaS modelt fog alkalmazni – ami annyit tesz, hogy hosszútávon is lesznek fizetős elemek a játékban, melyek valószínűleg korlátozott hozzáférésű plusz tartalmakat jelentenek.

A egyjátékos módot kedvelők számára azonban aggodalomra nincsen ok, ugyanis a Subnautica 2 lehetőséget fog biztosítani arra is, hogy egymagunk fedezzük fel a következő bolygót, mely valószínűleg csordultig lesz eddig ismeretlen területekkel, lényekkel és egyéb újdonságokkal. A GaaS rendszer még nem tudni, hogy pontosan miként fog megjelenni a játékban, hiszen ez jelenthet csatabérletet, kozmetikai elemeket, vagy igazából bármilyen egyéb tartalmat, amit pénzért oldhatnak fel a játékosok.

A megjelenéssel kapcsolatos első hírek szerint a 2025-ös évben számíthatunk a Subnautica 2 debütálására, azonban most úgy tűnik, hogy már idén lehetőségünk lesz lecsapni rá. Remélhetőleg hamarosan konkrétabb dátummal jelenetkezhetünk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.