Az eddigi legdurvább Trónok harca-spinoffot is képernyőre vihetik

Az eddigi legdurvább Trónok harca-spinoffot is képernyőre vihetik

Egy régóta dédelgetett projekt valósulhat meg hamarosan.

Egyesek tűkön ülve várják, míg mások már szinte lemondtak arról, hogy George R. R. Martin valaha is befejezi a következő Trónok harca könyvét. Tavaly novemberben megosztotta az író, hogy holt tart vele, miközben azt is elárulta milyen újdonságokra lehet még számítani ebben a témában. Ez bizakodásra adott okot akkor, de azóta sok információ nem derült ki ezekről a projektekről.

Az HBO azonban már nem ilyen kényelmes, hiszen a Sárkányok háza (House of the Dragon) esetében már javában készül a harmadik szezon, de ezen kívül egy újabb spinoffot is tető alá akarnak hozni. A hírek szerint egy régóta dédelgetett álmuk is végre megvalósulhat, és képernyőre vihetik Aegon hódításait. A fejlesztés alatt álló produkciónak elvileg már van egy forgatókönyvírója, és úgy tűnik Mattson Tomlint kérték fel a munkára. Tomlin korábban együttműködött Matt Reevesszel a 2022-es Batman kapcsán, és őt bízták meg a folytatás szkriptjével is. Emellett ő írta meg a Keanu Reeves-féle BRZRKR című képregény-adaptációt, és egy Netflixnek szánt animációs Terminátor-sorozatnál is besegített.

Ezeket olvastad már?

Az Aegon hódítása lényegében a Sárkányok háza című sikersorozat közvetlen előzménye, amely elmesélné a Targaryenek véres és brutális csatáit, aminek révén uralmuk alá vonták Westerost. A történet középpontjában Aegon Targaryen állna, aki testvéreivel (egyben feleségeivel), Rhaenysszel és Visenyával, valamint sárkányaival bekebelezte a kontinenst. Aegon mindössze két esztendő alatt sikeresen egyesítette a Hét Királyság hat birodalmát, de Dorne kifogott rajta és a végsőkig ellenállt.

Egyes források szerint a projekt visszatérne az alapokhoz, bár figyelembe véve, hogy az első sorozat eléggé összetett volt, nem világos, hogy a Trónok harca esetében mit jelent pontosan a "vissza az alapokhoz" kontextus. A pletykák szerint egyébként jó néhány Trónok harca spinoff is elkészülhet még a jövőben, de egyelőre csak kettőről tudni, hogy zöld utat kapott volna. Az egyik a már említett Sárkányok háza, míg a másik A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, amely a Dunk and Egg című novellákon alapul.

Kövess Minket!



Gamer szótár