A Call of Dutyval toboroz fiatalokat az amerikai rendőrség

A Call of Dutyval toboroz fiatalokat az amerikai rendőrség

A plakát maga menő lett, de sokakat felzaklatott a tartalma.

Egy Illinois állambeli rendőrség a napokban úgy döntött, hogy egy Call of Duty tematikájú plakáttal próbálja meg elérni a fiatalabb korosztályt, hogy tagokat toborozzanak közülük. Nem kellett sok idő és az eset nagy felháborodást váltott ki, ezért végül törölték is a képet, melyen a Call of Duty borítóképére emlékeztető pózban álltak a rendőrök, és ami arra buzdította olvasóit, hogy „hagyjátok abba a játékokat, és válaszoljatok a szolgálat hívására". Eric Echevarria – a rendőrfőkapitány – az eset után közleményben kért elnézést.

„Soha nem állt szándékomban megbántani közösségünk egyik tagját sem azzal a toborzási szórólappal, amelyet tegnap a Facebook-oldalunkra tettünk fel. Ez egyszerűen egy toborzási kép volt, amiről azt hittem, hogy vonzó lesz és kapcsolódik a fiatalabb generációhoz. Magamra vállalom ezt, és őszintén elnézést kérek. Célunk, hogy a legjobb és legképzettebb tiszteket toborozzuk erre a rendőrségre a leggondosabb és legtisztelettudóbb módon." – nyilatkozta.

Ezeket olvastad már?

Sokan számára kimondottan felháborító, hogy a három fehér férfi látható a képen, ahogyan lőfegyverrel céloznak a nézőkre, ezért a közösségi médiában is hangot adtak nemtetszésüknek. Egyébként nem ez az első ilyen eset, nemrég például a brit hadsereg készített saját Fortnite Creative pályát azért, hogy onnan toborozzon érdeklődőket. Végül nem mentek át az Epic Games szűrőjén, így abbamaradj a projekt.

Kövess Minket!



Gamer szótár