Az iPodokkal játszható Skyrimnál furcsább dolgot ma nem fogsz látni

Az iPodokkal játszható Skyrimnál furcsább dolgot ma nem fogsz látni

Az a legmeglepőbb, hogy fogjuk rá még működik is a dolog.

Nem kell megijedni, nem a The Elders Scrolls V: Skyrim 26. hivatalos kiadásáról van szó, csupán egy ügyes modról. Persze ettől még nem lesz kevésbé impresszív az, hogy valaki két iPoddal játszik Skyrimot, sőt. De miről is van szó? Nos arról, hogy egy nekomichi nevű modder elérte, hogy a Steam Deckjén az Apple rég elfeledett hardvereit használhassa kontrollerként. A legmeglepőbb pedig az, hogy fogjuk rá még működik is a dolog.

Mi is tudjuk, hogy a Steam Decket nem azért találta ki a Valve, hogy még egy rakás extra eszközt cipeljünk vele együtt annak érdekében, hogy használható legyen. Azonban erről az iPodos vezérlésről tudjátok mi jutott eszünkbe először? Az, hogy így már olyan a konzol, mint a Nintendo Switch, amelynek a Joy-Conjai leválaszthatóak. Persze élmény és praktikusság szempontjából még nem egy az egyben egyezik a két megoldás, de ki tud jobbat ennél? Na ugye!

Ezeket olvastad már?

Nekomichi egy videót is megosztott az iPodokkal vezérelt Skyrimról. Ez alapján nem mondanánk, hogy ez a legjobb választás arra, hogy ádáz harcokat vívjunk, hiszen a kameramozgás sebessége annyira alacsony, hogy simán lefő egy kávé, mire hátrafordulunk. Minden más viszont különösebb gond nélkül működik. Amit már csak azért is fontos kiemelni, mert nekomichi először a Sleeping Dogst akarta így kijátszani, csak ott kompatibilitási problémákba futott. A Skyrimról meg mind tudjuk, hogy egy kenyérpirítón is elfut, szóval sokkal jobb választás az ilyen jellegű kísérletezéshez.

[Follow-up] Tired of playing on your Deck with proper controls? Why not play Skyrim with a pair of iPods as controllers instead? Guaranteed to spice up your gameplay with an extra layer of challenge!
byu/nekomichi inSteamDeck

Ami a technikai oldalát illeti a különös megoldásnak, nekomichi egy RockBox nevű firmware-rel tudta az iPodokat újrahasznosítani. Ennek köszönhetően a Steam Deck képes volt USB-eszközként felismerni az eredetileg zenehallgatásra szánt Apple termékeket. Innentől pedig egy hozzáértő számára nem annyira bonyolult megoldani azt, hogy az egyes gombokat összehangolja a Steam Decken elérhető vezérlési lehetőségekkel, majd lényegében Joy-Conokká alakítsa az iPodokat. Ha még a kameramozgás sebességét megoldaná valahogyan a modder, teljesen vállalható lenne így játszani. Feltéve, hogy van elfekvőben két iPodod és még mindig nem tudod letenni a Skyrimot. Mert ha ezekből legalább egy nem igaz rád, nem tudjuk ajánlani ezt a megoldást.

Kövess Minket!



Gamer szótár