BRÉKING: Új, végre kellően hosszú előzetest kapott a Fallout

BRÉKING: Új, végre kellően hosszú előzetest kapott a Fallout

Április 11-e még egy kicsit odébb van, de szerencsére már nem kell olyan sokat várni rá, hogy aztán négy évvel a hivatalos bejelentést követően a Fallout élőszereplős tévés adaptációja végre megérkezzen.

Ennek apropóján egy új előzetessel is előrukkolt az Amazon, amely nem csak, hogy több, mint 3 perces, de elképesztően hangulatosra is sikeredett.

Az új trailer alapján egy fantasztikus szériára van kilátás, és amellett, hogy meggyőzően adja vissza a Fallout-játékok világát és annak folyamatosan változó atmoszféráját – az 50-es évek Americanáját keveri a poszt-apokaliptikus zűrzavarral –, még a karakterek is kellően érdekesnek tűnnek így első ránézésre is. A főszerepet Ella Purnell kapta meg, aki Jeant, egy Vault túlélőjét alakítja, és egy küldetés miatt kénytelen elhagyni földalatti otthonát, hogy kimerészkedjen Los Angeles pusztaságába.

Geneva Robertson-Dworet, a sorozat társrendezője az előzetes bemutatója előtt tartott sajtóbeszélgetés során elmondta, hogy bár az adaptáció a Fallout világában játszódik, mégis egy teljesen új történetet mesél el, amely a játékokban látott események után játszódik – egyesek a játék ötödik részét látják benne.

„A sorozat 25 évnyi kreativitásra, gondolkodásra és építkezésre támaszkodik, és úgy gondoltuk, hogy az a legjobb, ha ezt folytatjuk. Mert ez az, ami miatt a Fallout az évek során működött. Kézről kézre járt... egy élő dolog... és úgy éreztük, hogy meg kellene próbálnunk egy új dolgot építeni mindezek tetejére.”

Bár a története ismeretlen lehet egyeseknek, a Fallout-hangulat talán mégsem, miközben a projekten dolgozó csapat szívesen dicsérte a sorozat hitelességét.

„A hangvétel nagy dolog volt. Azt hiszem ez volt talán a legnagyobb kihívás és a legfélelmetesebb dolog számomra... különösen a Power Armour kapcsán tettük fel magunknak a kérdést: 'Ó, hogy a fenébe fogjuk ezt megcsinálni?'. De sikerült.” – mesélt egy kicsit a szériáról Jonathan Nolan executive producer és az első három epizód rendezője.

Végső soron azonban Nolan szerint a cél nem egy rajongóknak tetsző, hanem egy olyan sorozat létrehozása volt, amely megállja a helyét a saját lábán is.

„Nem hiszem, hogy tényleg ki lehet azt tűzni célul, hogy bármivel is a rajongók kedvében járj, vagy bárki másnak is megfelelj, magadon kívül. Szerintem úgy kell belevágni, hogy megpróbálod azt a sorozatot megalkotni, amit szeretnél, és bízni abban, hogy rajongóként megtaláljuk a számunkra és a játékok számára lényeges részleteket, és megpróbáljuk a lehető legjobb változatát elkészíteni.”

A trailer végén egy további jó hírrel is szolgált a stúdió, hiszen április 11-én az összes rész felkerül a Prime Video kínálatába.

Kövess Minket!



Gamer szótár