Betiltatná a TikTokot egy család, miután gyermekük belehalt egy kihívásba

Betiltatná a TikTokot egy család, miután gyermekük belehalt egy kihívásba

A család reméli, hogy megakadályozhatják a további haláleseteket, ha felhívják a figyelmet a közösségi média problémáira.

Egy 11 éves fiú halálával végződött az a szombat esti ottalvós buli, amelyen a gyerekek állítólag kipróbáltak egy TikTok kihívást, az úgy nevezett „chromingot”. Aki nem ismerné, a „chroming” egy ausztrál eredetű szleng és arra utal, hogy mérgező gázokat, például festékszóró sprayt vagy hasonlót lélegeznek be azért, hogy betépjenek. Tehát lényegében szipuzásról van szó, ami egyáltalán nem újkeletű jelenség, viszont a TikTokkal mostanában újra népszerű lett.

Tommie-lee Gracie Billington haláláról a nagymamája, Tina Burns számolt be egy helyi újságnak. A nő szerint a fiú „azonnal meghalt” az angliai Lancasterben szervezett bulin, ahol a barátaival együtt döntött úgy, hogy kipróbálják a „chromingot”. A rendőrök szerint a fiú nem reagált semmire a helyszínen, ezért kórházba szállították, ahol végül az orvosok megállapították, hogy halott.

Ezeket olvastad már?

A fiú családja az eset után úgy döntött, hogy szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire veszélyesek ezek a közösségi médiában terjedő kihívások, abban reménykedve, hogy így megakadályozhatják a további haláleseteket. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta Tina Burns a Lancashire Postnak:

„A családjaink teljesen összetörtek, de mind ugyanazt akarjuk, hogy a gyerekek ne követhessék a TikTokot vagy legyenek fent a közösségi médián. Ami azt illeti, azt akarjuk, hogy vegyék le a TikTokot, és 16 év alatt egy gyerek se használhassa a közösségi médiát. Mindannyiunkat összetört, de szeretnénk megmenteni a többi gyerek életét és felhívni a családok figyelmét arra, hogy vigyázzanak a gyermekeikre.”

Kövess Minket!



Gamer szótár