Már forgatják a József Attila életéről szóló filmet

Már forgatják a József Attila életéről szóló filmet

Úgy tűnik, hogy most a magyar költőké lesz a főszerep a mozikban.

Jövő héten kerül vászonra a Most vagy soha! című film, mely az 1848. március 15-ei forradalmat mutatja be, Petőfi Sándorral a főszerepben. Elkészítése több mint egy évet vett igénybe, és kimondottan magas költségvetéssel – 4,7 milliárd forint – rendelkezik, amivel az alkotás talán most elérheti azt a várva várt kritikai sikert, amit az elődjeinek eddig sajnos nem sikerült. Kiderült azonban, hogy közben egy másik magyar költőről is készül film, mégpedig az 1900-as évek elején tevékenykedő József Attiláról. Az alkotás a Reménytelenül címet kapta, és a költő egy kevésbé ismert, de izgalmas időszakát hivatott bemutatni. A forgatási folyamatok már márciusban véget érnek, tehát elég előrehaladott állapotban van.

A filmet Rózsa Gábor írta és rendezi, József Attila szerepében pedig Sütő Andrást, míg Gyömrői Editében – a főszereplő pszichoanalitikusa – Michl Julit láthatjuk. Ezen felül felbukkannak benne még olyan színészek, mint Márkus Luca, Adányi Alex, Mult István, Kocsis Gergely és Mikola Gergő. A vezető operatőr Garai Gábor. A Filmet a Rózsa Produktum Kft. forgalmazza, és előreláthatólag 2025 tavaszától lesz megtekinthető a hazai mozikban.

A pszichoanalízis során József Attila őszintén beszél gyermekkoráról, traumáiról és a művészethez fűződő viszonyáról Gyömrői Edit pszichoanalitikusnak. A film nemcsak betekintést nyújt a költő lelki világába, de rávilágít a pszichoanalízis gyógyító erejére is." – írja a Mafab.

Ezeket olvastad már?


Kövess Minket!



Gamer szótár