Megvan miről szól az Alien: Romulus, és mikor jön az első előzetese

Megvan miről szól az Alien: Romulus, és mikor jön az első előzetese

A tesztvetítéseket követően bíztatóak az első reakciók.

1979-ben Ridley Scott útjára indította a Xenomorphokat és az Alien első felvonásával teljesen új formában tálalta a sci-fi horror műfaját. Azóta megannyi alkotással bővült már a franchise, legutóbb pedig 2017-ben kaptunk egy filmet Alien: Covenant címmel, amely eléggé megosztotta a rajongókat. Amikor pedig már azt hihettük volna, hogy a feledés homályába merül a széria, újra megszállják a mozivásznat a különleges lények.

Ezeket olvastad már?

Az új felvonás az Alien: Romulus nevet viseli, és mostanra nagyjából az is kiderült, hogy miről szól a következő felvonás. A történet szerint egy csapat fosztogató elhagyja a szülőbolygóját egy elhagyatott űrhajó miatt, a nagy zsákmány reményében. Nem titkolt céljuk ugyanis, hogy kifosszák azt, mielőtt bárki más felfedezhetné. Talán senkit nem lep meg az, hogy a hajón bizony nem lesznek egyedül, hiszen a sötétben már ott les majd rájuk a végzetes fenevad.

A filmet Fede Álvarez rendezte, méghozzá a Rodo Sayagues-szal közösen írt forgatókönyvéből. Az Alien: Romulus egy eredeti, önálló film lesz, amely az 1979-es ikonikus sci-fi horrorfilm alapján készült. A forgatás még 2023 márciusában kezdődött, és 4 hónapot követően sikerült befejezni, a stábot pedig olyan színészek alkották, mint Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Spike Fearn és Aileen Wu.

Mostanra úgy tűnik nagyjából teljesen el is készültek az alkotással, ugyanis a hírek szerint a napokban megtartották az első tesztvetítéseket is, és a jelek szerint nem csak a látvány lenyűgöző, de brutális jelenetekből sincs hiány, a produkció pedig hű maradt a franchisehoz, miközben néhány csavarral is megtoldották. A MovieWebnek adott interjújában David Jonsson az alábbiak szerint fogalmazott:

„Még nem vagyok benne biztos, hogy mit mondhatok el, de azt tudom, hogy nagyon, nagyon, nagyon, nagyon más lesz. Azt hiszem, az Alien kissé megelőzte a generációját, de tudod, szerintem ez hihetetlenül jól sikerült. Fede Álvarez volt a rendezőnk, Ridley Scott volt a producer. Hihetetlen volt velük együtt dolgozni, és Cailee Spaeny pedig egyszerűen zseniális színésznő. Szerintem király lesz. Nagyon izgatott vagyok.”

Egy másik érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy a bennfentesek szerint az Alien: Romulus előzetese már készen van, és hamarosan be is mutatják. Pontos dátumról még senki sem tud, de szinte biztosan felbukkan a trailer még márciusban.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár