Minden, amit a Watch Dogs-filmről már tudni lehet

Minden, amit a Watch Dogs-filmről már tudni lehet

Mit gondoltok? Jöhet a Watch Dogs-film vagy valamely másik játékát kellene megfilmesítenie a Ubisoftnak?

Évek óta hallani lehetett már pletykákat arról, hogy a Ubisoft talán megfilmesíti a Watch Dogs-játékokból ismert világot, de tényszerű információk sosem érkeztek a produkcióról. Most azonban végre változott a helyzet, a film rendezőt, írót és producereket kapott, sőt még bizonyos színésznőt is szóba hoztak a filmmel, bár az ő szereplése még koránt sem biztos. A 2016-os Assassin's Creed-film óta persze óvatosan viszonyulunk mindenhez, ami film és sorozat a Ubisoft műhelyéből, de megérdemli a francia cég a második esélyt, reméljük a Watch Dogs nem lesz majd akkora öngól, mint az Assassin's Creed volt.

Íme minden, amit a Watch Dogs-filmről jelenleg tudni lehet!

Kik dolgoznak rajta?

A Deadline beszámolója szerint néhány kulcsfigurája már megvan a stábnak. Például a 37 éves francia rendező, Mathieu Turi, aki igazán nagy és mainstream filmet nem tett még le az asztalra, a rajongók olyan filmek rendezői székéből ismerhetik őt, mint a Hostile vagy a Halálos útvesztő. Finoman szólva, egyik sem volt óriási siker a filmrajongók körében. Persze ezeket a filmeket ő maga is írta, a Watch Dogs esetében pedig külön írók - Christie LeBlanc (Oxygen) és Victoria Bata (Fate: The Winx Saga és Lessons in Chemistry) segítik majd a munkáját.

A film a New Regency Pictures és a Ubisoft Film & Television közreműködésében valósulhat meg, a produceri székekben pedig Yariv Milchan (Az északi, Az alkotó), Natalie Lehmann (Barbár, Az alkotó) és Margaret Boykin (Werewolves Within) ülnek.

Aiden Pearce helyett női főszereplőt kapunk?

Nem ismerjük még a film plotját és színészeket sem igazolt még a produkció, de a jelentések szerint Sophie Wilde a stúdió kiszemeltje. A fiatal színésznő évek óta színészkedik, a rajongók leginkább a Minden, itt és most c. sorozatból és a Beszélj hozzám! c. horrorból ismerhetik. Egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepet szánnak neki a Watch Dogsban.

Sophie Wilde a Beszélj hozzám! c. filmben

Miről szólhat a film?

Hivatalos plotja még nincs a filmnek. Mi csak reménykedni tudunk abban, hogy nem térnek el annyira az alapoktól, mint az Assassin's Creed-film esetében. A játékok közül, az első részben a grey hat hacker Aiden Pearce-t követjük és irányítjuk, aki Chicagóban készül bosszút állni áll unokahúga gyilkosán. Bár Aiden már a játék elején beteljesíti bosszúját, hamar kiderül, hogy a haláleset mögött sokkal nagyobb emberek tevékenykednek, mint a gyilkos Maurice Vega, sőt, az egész várost behálózó ctOS biztonsági rendszer mögött álló alakok is érdekeltek Aiden eltüntetésében, aki egy hacker csoport segítségével, a DedSec-kel együtt próbálja megdönteni az árnyak közül tevékenykedő korrupt hatalmasokat.

Persze maga a játék nem a sztori fondorlatosságáról volt híres, de jó alapokat adott úgy a játékszériának, ahogy jó alapot adhatnak a mozifilmnek is. Reméljük ezúttal nem baltázza el a Ubisoft.

Mikor debütálhat a mozikban?

A legjobb kérdésre sajnos nincs válaszunk. Bár a Deadline sok információt megszellőztetett a filmről, a potenciális megjelenési dátumát nem. Úgy tűnik erről még a stúdiónak sincsenek ötletei.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.