A Call of Duty-t okolják, miután egy 9 éves kisfiú megölte az apját

A Call of Duty-t okolják, miután egy 9 éves kisfiú megölte az apját

Nagyon úgy tűnik, hogy az agresszív videójátékokra akarják ráhúzni a vizes lepedőt.

Elképesztő gyilkosság rázta meg az egyik Utah állambeli kisvárost. A hírek szerint ugyanis egy kilencéves kisfiú hihetetlen kegyetlenséggel végezte ki a saját édesapját. Az egyik gyilkos eszköz egy balta volt, míg a másik egy kézifegyver. A történtekért első sorban a videójátékokat, azon belül is a Call of Duty: Warzone-t okolják. Állítólag az ügyészek igyekeztek kapcsolatot teremteni az állítólagos emberölés és a játék között, mivel a gyermek erőteljesen érdeklődött és vonzódott a különösen erőszakos címekhez.

Ezeket olvastad már?

A Yahoo News által közzétett cikkben kifejtették, hogy a Utah állambeli hatóságot egy Tooele-ban található ingatlanhoz riasztották, a kiérkező rendőrök pedig egy többek között fejlövéstől vérző férfit találtak. Továbbá arról is beszámoltak, hogy a kilencéves – akit nem neveztek meg – egyszer csak kijött a szobájából, és annyit mondott a járőröknek, hogy az apja elvérzett és meghalt.

A letartóztatási parancsok másolatát megszerző források szerint a fiú a tartalomfogyasztás, videónézés és videojátékok rabja volt, amelyek közül néhányat azonnal elítéltek, és nem tartottak a korának megfelelőnek. Az előzetes hírek szerint az ügyészek a Call of Duty: Warzone-t jelölték meg az állítólagos gyilkossághoz hozzájáruló tényezőként, mivel ugyanazok a fegyverek szerepelnek a játékban, amelyeket megtaláltak és a támadás során fel is használtak.

Felvetették azt is, hogy a fiú komoly viselkedési zavarokkal küzdhet, amelyek hozzájárulhattak a szörnyű esethez. A 9 éves fiút letartóztatták, de egyelőre még nem világos, hogy milyen vádakkal kell szembenéznie.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.