A megjelenéskor nem lesz benne a Dune: Awakeningben a film egyik legjobb része

A megjelenéskor nem lesz benne a Dune: Awakeningben a film egyik legjobb része

Jó és rossz hírrel is szolgált a fejlesztőcsapat ebben a témában.

Egyesek azt mondják még mindig a World of Warcraft a király, mások pedig már rég lemondtak a Blizzard két évtizede működő MMO-járól. Nem is sűrűn lehet azt látni, hogy valaki megpróbálkozna egy nagyszabású alkottásal ebben a műfajban, de úgy tűnik Denis Villeneuve filmadaptációja mégis megihlette a Funcomot, hiszen nem is olyan régen bejelentették a Dune: Awakeninget, és néhány héttel ezelőtt már az első játékmenet előzetest is közzétették belőle.

Ezeket olvastad már?

Azonban a Dűne: A második részben látott egyik jelentet egy ideig biztos nem lehet majd újra átélni a játékban. Kiderült ugyanis, hogy a debütáláskor nem lehet majd meglovagolni a homokférgeket, ahogyan azt Paul Atreides (Timothée Chalamet) is megtette útja során. A fremeni kultúra más részeihez hasonlóan ez is egy későbbi frissítésre marad, mivel a fejlesztők azt mondták, hogy a Dűne-univerzum bizonyos aspektusait a megjelenésre még ki kellett hagyniuk a játékból.

A GDC-n egy kérdezz-felelek során a Dune: Awakening fejlesztője elmesélte, hogy bár bizonyos dolgokat belepakolnak a címbe, mint például a vérből való vízgyűjtés, de a legtöbb dolog későbbi patchekkel érkezik majd. Ennek oka, hogy a játékot még a Dűne: A második rész premierje előtt ki akarták adni, de ez a tervük nem jött össze. A döntést a legújabb Dűne-filmek mögött álló stúdió, a Legendary Pictures hozta meg, ugyanis a Funcom a Legendaryvel együttműködve dolgozik a Dune: Awakening című játékon, és úgy tűnik, hogy az utóbbi cég nem akarta, hogy az MMO-ban megjelenjenek a Fremenek, mielőtt a filmsorozat eljutott volna hozzájuk.

Sajnos ez azt jelenti, hogy a játékosoknak még várnia kell majd rá, mielőtt beidomíthatnák a homokféregeket, miután kézhez kapták az MMO-t. Az viszont nem világos, hogy a Fremenek mikor és milyen formában tehetik majd tiszteletüket az Awakeningben. Legalább a férgek ott lesznek. Sőt, a fejlesztők megerősítették, hogy ugyanolyan halálosak lesznek, mint a forrásanyagban, és képesek lesznek másodpercek alatt megölni bárkit.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.