Vérfagyasztó ízelítőt kapott az Alien: Romulus

Vérfagyasztó ízelítőt kapott az Alien: Romulus

Csak pár hónap múlva derül ki, hogy Frede Álvarez tényleg megmenti-e az Alien franchise-t. De az első ízelítője alapján ígéretesnek tűnik a Romulus.

Az 1979-es, Ridley Scott által rendezett Alien óta rengetegszer ellátogattak már a mozivászonra a xenomorfok – több-kevesebb sikerrel. A legutóbbi, Covenant alcímű epizód megosztó szereplését követően egészen mostanáig nem is mertek nagyon hozzányúlni a franchise-hoz. De az idén érkező Alien: Romulus talán képes lesz rendbetenni az ijesztő idegenekkel teli űrt. Legalábbis az már mindenképp egy bizalomgerjesztő lépés volt az alkotók részéről, hogy ignorálják a Prometheust és a Covenantot.

No de, mit kapunk akkor a Romulusban? A filmet Fede Álvarez rendezte, méghozzá a Rodo Sayaguesszel közösen írt forgatókönyvéből. Az Alien: Romulus egy eredeti, önálló film lesz, amely az 1979-es ikonikus sci-fi horrorfilm alapján készült. A forgatás még 2023 márciusában kezdődött, és négy hónap alatt sikerült is befejezni. A stábot olyan színészek alkotják, mint Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Spike Fearn és Aileen Wu.

Ezeket olvastad már?

A cselekmény az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál és az 1986-ös A bolygó neve: Halál között játszódik majd. Egy csapat fosztogatóról fog szólni, akik egy elhagyatott űrhajó – és a rajta lévő a nagy zsákmány – miatt indulnak útnak. Az érkezésük után persze gyorsan kiderül, hogy a hajón bizony nincsenek egyedül, hiszen a sötétben már ott leselkedik a halál! Az első, ízelítő jellegű előzetes alapján lesz miért paráznia a nézőknek, ráadásul vérből sem lesz hiány. Tehát eddig kifejezetten ígéretesnek tűnik Álvarez vállalkozása. A film augusztus 16-án érkezik a mozikba, szóval pár hónap múlva kiderül, hogy tényleg megmenti-e a rendező a franchise-t.

Az Alien: Romulus ízelítőjét alább tekinthetitek meg:

Kövess Minket!



Gamer szótár