A Dűne rendezője elárulta, mi kell ahhoz, hogy elkészítse a harmadik részt

A Dűne rendezője elárulta, mi kell ahhoz, hogy elkészítse a harmadik részt

Az egyszer biztos, hogy nem mostanában fogjuk megkapni a sorozat befejezését.

Kimondottan ritkán történik olyan, hogy egy filmsorozat első felvonását sikerül felülmúlnia a következő részeknek. A Dűne 2021-ben jelent meg, és rögtön beszippantott minden sci-fi rajongót, akik lélekben azóta is az Arrakison rekedtek. Denis Villeneuve – a rendező – nem tétovázott, és azonnal nekilátott a folytatásnak, ami három hete került be a mozikba, és ez idő alatt kiforgatta sarkaiból a világot. Már az előzetes kritikák is azt jelezték, hogy a valaha készült egyik legjobb filmre számíthatunk, ezt pedig azóta is alátámasztja a nézők töméntelen mennyiségű pozitív visszajelzése. Nem kérdés, sikerült űberelni az első részt.

Természetes, hogy legszívesebben azonnal megnéznénk a lezárást, azonban erre úgy tűnik, hogy még nagyon sokat kell várnunk. Villeneuve úgy gondolja, hogy itt az ideje egy kis szünetet tartania a részek között, és elég időt szeretne hagyni a projektnek ahhoz, hogy tökéletes munkát adhasson ki a kezei közül.

„A két filmet rögtön egymás után készítettem, ami teljesen logikus volt a számomra. Úgy éreztem, hogy az első rész után jó ötlet gyorsan továbblépni. Már terveztünk, írtunk stb. De ez azt is jelentette, hogy hat évig megállás nélkül az Arrakison voltam, és szerintem egészséges lesz egy kicsit visszalépni. Először is győződjünk meg arról, hogy kiváló forgatókönyvünk van. Elszeretném kerülni, hogy valami ne legyen készen. Ilyen velem még soha nem történt, de most úgy érzem, hogy fennáll a veszélye a nagy lelkesedés miatt. Gondoskodnunk kell arról, hogy minden ötlet meglegyen papíron.” – magyarázta.

A rendező legfontosabb mondata azonban ezután következett, miszerint „Ha visszatérünk, valódinak és relevánsnak kell lennie a dolognak. Ha valaha is megcsinálom a Dune Messiah-t, azt azért fogom, mert jobb lesz, mint a második rész. Különben meg sem fogom csinálni". Ez elsőre úgy érheti a rajongókat, mint egy komolyabb gyomros, azonban gondoljunk csak bele. Villeneuve kicsit megpihen, majd újult erővel vág bele a harmadik rész forgatásába, ahol az előző epizódok sikerének köszönhetően konkrétan minden a rendelkezésére fog állni, amit csak kíván. Eddig a rendező egy filmjében sem csalódtunk, és ha az első rész után képes volt szintet lépni, most sem lesz vele probléma. Mi türelmesen várunk, és addig még jó párszor ellátogatunk az Arrakisra.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN