A negatív értékelések ellenére is tömegek játszanak a Dragon's Dogma 2-vel

A negatív értékelések ellenére is tömegek játszanak a Dragon's Dogma 2-vel

A játékosoknak van oka a csalódottságra, de ettől függetlenül élvezik Dragon's Dogma 2-őt.

Ahogy arról egy korábbi cikkben már beszámoltunk, debütált a Capcom több mint 10 évig fejlesztett játéka, a Dragon's Dogma 2. Minden rajongó tűkön ülve várta, hogy végre belevethesse magát az elképesztő szörnyek, és harcok világába, azonban az öröm nem felhőtlen, sőt. A játék többnyire negatív kritikákat kapott az indulás után, ugyanis a közösséget valósággal lesokkolta, hogy telis-tele van mikrotranzakciós elemekkel, melyek némelyike pay to winné teszi a címet. Sokan magukból teljesen kikelve írtak Steam értékeléseket, azonban úgy tűnik, hogy ez nem rontotta el a második rész indulását.

„Nézd, hogyan mészároltátok le a fiamat, készpénzre váltottátok, és meggyilkoltátok a lelkét, hagyni kellett volna pihenni, de ehelyett kiástátok, és most kisminkelve integettek a holttestével, mint ha patkányok lennétek." – írta egy kimondottan csalódott vásárló.

A helyzet azonban úgy tűnik, hogy a fejlesztők szempontjából nem ilyen vészes, hiszen a játék elképesztő egyidejű játékosszámot ért el, amivel lepipálta az összes korábbi single player Capcom alkotást köztük a Resident Evil 4-et, és a Resident Evil Village-t is. A cikk írásának pillanatában 126 ezren játszanak éppen a Dragon's Dogma 2-vel, de volt ez 184 ezer is.

Szerencsére a játék a mikrotranzakciók nélkül is élvezhető, csupán kis kellemetlen szájízt hagy maga után, hogy pénzzel többek között könnyebben haladhatnánk a történettel. Pár nap és eldől, hogy összességben mi a közösség benyomása a kész egészről.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár