Elképesztően nagyot bukott a Will Smith-t is felvonultató videójáték

Elképesztően nagyot bukott a Will Smith-t is felvonultató videójáték

Bombaként robbant be az Undawn című, Will Smith főszereplésével készülő zombis túlélőjáték, majd ugyanilyen gyorsan el is bukott.

A Reuters szerint az Undawn, amelyet a Tencent egy saját fejlesztésű, kulcsfontosságú játékaként jellemzett, látványosan megbukott annak ellenére, hogy a hollywoodi sztár, Will Smith is szerepel benne. Állítólag közel 1 milliárd jüan (kb. 140 millió dollár) volt a költségvetése. A meg nem nevezett források elmondása alapján a játékok több mint 300 fejlesztő dolgozott.

Ezeket olvastad már?

Az Undawn egyszerre volt PC-s és mobilos játék, és tavaly júniusban indult a 'hódító' útjára nagy felhajtás közepette, ami leginkább Will Smithnek volt köszönhető, hiszen ő is az arcát adta digitálisan a játékhoz. Az Oscar-díjas színész Trey Jones-t alakítja, aki amolyan kalauzként segít a játékosoknak eligazodni a világban négy évvel egy globális katasztrófa után.

De még Will Smith sem tudta megmenteni ezt a programot bukástól, a Tencent pedig rengeteg pénzt vesztett ezzel a projekttel. Az Appmagic piackutató céget idéző Reuters szerint az Undawn a múlt hónapban mindössze 287 000 dollár bevételt hozott. Az Undawn sikertelenségének az egyik oka a Tencent stratégiai váltása, amelynek részeként az egyik Assassin's Creed címet is eltolták 2025-re. A cég állítólag az alkalmi parti- és az olyan játékokra összpontosítani, mint a Genshin Impact, miközben szeretne eltávolodni a legtöbb nyugati IP-tól.

Ha hihetünk a híreknek, akkor azért hagyták abba a Square Enix Nier franchise-ára épülő mobiljáték fejlesztését, mert nem tudtak kidolgozni egy meggyőző monetizációs modellt. Ez még semmi, ugyanis a megavállalat egy Elden Ring mobiljátékon is ügyködik, de egyelőre még ez is várat magára egy darabig. Úgy tűnik, a Tencent azt szeretné, ha az Elden Ring mobiljáték a Genshin Impact gacha játékhoz hasonlóan működne, és alapvetően ingyenes lenne, amelyet alkalmazáson belüli vásárlásokkal szeretnének jövedelmezővé tenni. De az Elden Ring alapvető koncepciója, amely egy egyjátékos, prémium akció-szerepjáték, ellentétes a Tencent elképzeléseivel.

Kövess Minket!



Gamer szótár