Ezt a játékot ne kritizáld, mert még Steamen is ráfázhatsz miatta

Ezt a játékot ne kritizáld, mert még Steamen is ráfázhatsz miatta

Hallottál már az Unknown 9 Awakeningről? Elképzelhető, hogy nem, de akár simán bele is futhattál már a legújabb előzetesébe, amelyet látván egy ígéretes alkotásnak tűnik. Vagy mégsem?

A néhány hete bemutatott játék kapcsán most áll a báll, mivel nem tűrik a fejlesztők, ha bárki is valamiféle negatív kritikát fogalmaz meg a termékükről. Úgy tűnik ugyanis, hogy hiába áll az adatlapján a játéknak, hogy a Reflector Entertainment Ltd. fejleszti, és a BANDAI NAMCO Entertainment Inc. adja ki azt, némileg kötődik a Sweet Baby Inc-hez is. David Bedard a Reflector Entertainment Ltd. brand menedzsere korábban, 2018 áprilisa és a 2019 márciusa között a Sweet Baby Inc. alkalmazásában állt.

Ezeket olvastad már?

A Sweet Baby Inc.-hez (SBI) csatolt játék egyébként valamikor 2024-ben debütál majd, ámbár furcsa dolgok történnek a virtuális térben, ugyanis a Reflector elkezdte törölni a Steam fórumokat és tömegesen tiltja azokat a játékosokat, akik megemlítik a Sweet Baby Inc nevét, illetve a játékaikat woke-nak tartják, és ennek hangot is adnak. Az SBI egyébként egy olyan szervezet, amely arra törekszik, hogy minőségi, kiegyensúlyozott, jól átgondolt visszajelzéseket adjanak a játékokhoz – persze ez nem mindegyik címre vonatkozik.


A videóra 2300 like mellett 12k dislike is érkezett...

Egy felhasználó például a következőről számolt be:

„Az új játék Steam fórumain elkezdtek tömegesen kitiltani mindenkit, aki a Sweet Baby-ről beszélt vagy rosszat mondott a játékról, ez egy teljes tisztogatás volt, a fórum 99%-át törölték.”

Több ilyen fórum is született, ahol sok kritika érte a fejlesztőket a Sweet Baby Inc. közreműködése miatt. A játékot továbbá a World of Warcraft korábbi csapatvezetője, Mark Kern sem kímélte, amiért a főszereplője, Haruna csúnya lett. Erre válaszul március 14-én nyilvánosságra hozták, hogy a karaktert a The Witcher színésznőjéről, Anya Chalotráról mintázták.

Egyelőre tehát nem tudni, hová fajul ez az ellenségeskedés, de az egyszer biztos, hogy nem vet jó fényt a Unknown 9: Awakeningre ez a sárdobálás, és alighanem szemtanúi lehetünk majd egy újabb buktának, ha ez így halad.

Kövess Minket!