Végre visszatér a játék, ami hiába volt tavaly az egyik legnépszerűbb, a Steam törölte

Végre visszatér a játék, ami hiába volt tavaly az egyik legnépszerűbb, a Steam törölte

Próbáltad már a Dark and Darkert?

Persze tudom, hogy 2023 első hónapjai a Hogwarts Legacyról és sikereiről szólt, de volt egy másik játék is, ami megnyerte magának a tömegeket. Nem egy AAA-kategóriás címről van szó, hanem a szinte a semmiből érkező, akkor még éppen csak alfa verzióban elérhető Dark and Darkerről. A játékot nagyobb röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy egy középkori fantasy világban játszódó Escape from Tarkov, ahol nem AK-kel, hanem kardokkal és íjakkal rohangálunk. PvEvP, azaz többségében AI irányította ellenfelekkel találkozunk, de mindig vannak a pályán más játékosok is, akik ugyanúgy küzdenek ellenünk is. Egy nagyon kezdetleges alfa-verzióban volt játszható tavaly a játék, de így is hamar nagy népszerűségre tett szert, minden hibája ellenére is addiktív és szórakoztató volt.

A gond csak az, hogy hamar bejelentkezett a koreai Nexon és azzal gyanúsította meg a fejlesztőket, hogy lopott Nexon-kódokra épül a játékuk. A Steam levette a játékot a boltjából, a fejlesztők és a Nexon között pedig elindult egy hosszú és fájdalmas pereskedés. A játék eközben sehol sem volt kapható, a fejlesztők még torrenten is közzétették az aktuális buildet, mert per ide vagy oda, a játékosokra és a tesztelőkre szükségük volt.

Ezeket olvastad már?

Bár a per még nem ért véget, a dél-korai bíróság a Nexon elsődleges sérelmét elutasította és kijelentették, hogy a Dark and Darker fejlesztői nem loptak a koreai cégtől. Így pedig valószínűleg hamarosan újra megnyílik az út a játék előtt. Arról egyelőre nincs hír, hogy visszatérhet-e majd a játék Steamre, de az Epic Games Store-ban már megtalálható a játék adatlapja, egyelőre megjelenési dátum és ár nélkül.

Bízzunk benne, hogy hamarosan tényleg visszatér a Dark and Darker, ha így lesz, mindenképpen próbáljátok majd ki!

Kövess Minket!



Gamer szótár