Éveket szentelt a GTA betiltatására, mára a videójátékokat tartja a legjobb oktatóeszköznek

Éveket szentelt a GTA betiltatására, mára a videójátékokat tartja a legjobb oktatóeszköznek

Sokan még mindig a videójátékokat tartják felelősnek számos negatív dologért, de az idő előrehaladtával ez a gondolkodás egyre inkább elhal.

Jack Thompson egy 72 éves volt ügyvéd, aki már jó ideje aktivistaként tevékenykedik, és sok évet szentelt arra, hogy betiltassa Amerikában a GTA-játékokat. Azt a véleményt képviselte, miszerint videójátékokban fellehető szexualítás és erőszak, nagyon rossz hatással van közösségre, ezért meg kell akadályozni a térnyerésüket – a GTA-ra, a Counter Strike-ra és a Manhuntra is „gyilkos szimulátor"-ként hivatkozott. Úgy tűnik azonban, hogy az idő nála is változást hozott, és most már nem ilyen radikális a nézőpontja, ugyanis az egyik új podcast szereplése során „vitathatatlanul a valaha feltalált legjobb oktatási eszköz"-ként hivatkozott a játékokra.

„Láttam, hogy miként segít a fogyatékkal élő gyerekeknek, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek és másoknak. Tudod a technológia csodálatos dolog." – magyarázta Thompson, majd folytatta – „A játékokban aktív szereplő vagy, aktívan tanulsz fontos dolgokat... Szóval én a technológia mellett vagyok. Szerintem az a fontos, hogy mit kezdünk a technológiával. A technológia maga nem probléma." 

Noha az aktivista annak idején még a pokolba küldte a videójátékosokat, mára úgy gondolja, hogy maga a tevékenység nem jelent problémát a társadalom számára. Ettől függetlenül még most is fellép az általa obszcénnak tartott címek ellen, és igyekszik elősegíteni azt, hogy minél jobb célokra használják fel, ezt az elképesztő sebességben fejlődő technológiát.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN