Egy forradalmi játékban 2D-ben játszol, de 3D-ben teljesíted a pályákat

Egy forradalmi játékban 2D-ben játszol, de 3D-ben teljesíted a pályákat

Varázslatosan fest ez az ötlet a képernyőn.

Ha állandóan a telefonodra tapadsz, a Crescent Moon talált neked egy megoldást, hogy ne kelljen változtatnod a szokásaidon. Ismerd meg a ScreenBoundot, egy Unityben készült szórakoztató kis játékot, amelyben egy 2D-s platformernek a világában merülhetsz el a Game Boyodon, miközben 3D-ben is végigjátszhatod ugyanazt a szintet.

Ezeket olvastad már?

„Egy olyan ötletet valósítottunk meg, ami arról szól, hogy eltereljük a figyelmünket, miközben teljesen kézben tartjuk az irányítást.” – írta még korábban a stúdió az X/Twitteren.

A Crescent Moon Games azóta azt is kitalálta, hogyan lehet ezt a programot még jobbá tenni. A Screenbound egyedülálló világgal rendelkezik, ahol a Quantum boy (Qboy) egy furcsa, kétdimenziós térbe repít el, amely így igazából egy 5D-s közeg (3D + 2D). Ez egy platformer, ami semelyik másik alkotáshoz nem hasonlít. Első személyű nézetben mozog a karaktered, ugyanakkor miközben 2d-ben játszol a Qboy képernyőjén. Rendkívül komoly rejtvények kényszerítik rá a játékosokat, hogy teszteljék a dimenziós tér határait. Az ugrás és mozgás tükrözve van – de bizonyos dolgok befolyással bírnak az ellenkező dimenzióra. A harc 2D-ben zajlik, a zsákmányt pedig 3D-ben kapod meg.

A történet szerint a főszereplő anyukája találta fel a szerkezetet, te pedig egyszerűen csak ráleltél a garázsban. Egész idő alatt titokban tartotta, de más sötét titkok is megbújnak a háttérben, ahogy egyre mélyebbre ásod magad a sztoriban. A Screenboundnak van egy hagyományos 2D stílusú pályaszerkesztője is, de van benne egy újabb csavar, mivel a rendszer automatikusan elkészíti ezt a koncepciót 3D-ben.

A játéknak egyelőre nincs megjelenési dátuma.

Kövess Minket!



Gamer szótár