Alig lesz számítógépes technika az Alien: Romulusban a rendező miatt

Alig lesz számítógépes technika az Alien: Romulusban a rendező miatt

Nem lesz egy CGI-fesztivál, és erre jó oka volt a rendezőnek.

Fede Álvarez a THR-nek nyilatkozott az új, Xenomorphokat is felvonultató horrorfilmjéről, és eközben azt is megosztotta milyen módszerrel keltették őket életre. Elmondta, hogy ugyanazt a csapatot hívta segítségül, akik James Cameron Aliens című filmjéhez fejlesztették ki a lényeket. Kitért arra is, hogyan épültek az űrhajók és a díszletekhez használt miniatűrök. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs VFX a filmben, de csak a lehető legkevesebbet használták, mivel az volt az elképzelés, hogy a nézőket ne zökkentsék ki ilyen módon a filmből.

„A lényekhez az összes srácot elhoztuk az Aliensből. Húszévesek voltak, amikor azt a filmet csinálták, és Stan Winston [speciális effektek] csapatának tagjai voltak. Most meg már a csúcson vannak és saját műhelyük van, így összehoztuk őket, hogy együtt dolgozzanak az összes lényen, mert minden szinten animatronikával és bábokkal forgattunk. Még arra is volt lehetőségem, hogy az asztal alatt legyek velük, és én irányítottam az összes animatronikát.”

Ezután hozzátette:

„Megszállottja vagyok annak, hogy nincs zöldvászon, így minden lényt és díszletet mi alkottunk meg. Mindent meg kellett építeni, ezért ezekben a terekben éltünk és lélegeztünk. De persze nem vagyok egy CGI-ellenes ember.. Olyan háttérem van, hogy tudom, hogyan kell az effekteket magamnak összerakni. Na meg persze a mai napig készítek VFX felvételeket a filmjeimhez. Néha még vágok is számítógépemen. A lényekkel való szemtől-szembeni találkozás esetében viszont semmi sem üti az igazit.”

A VFX eltávolítása sem befolyásolná túlságosan a filmet

A rendező megjegyezte, hogy az eredeti Alien rendezője, Ridley Scott megnézte a Romulus egy olyan változatát, amelybe az utómunkálatok során még nem raktak bele semmilyen VFX-et. Scottra még enélkül is nagy hatással volt a mű.

„Van néhány dolog, amit csak a CGI-vel tudunk megjeleníteni látvány és mozgás tekintetében. Azonban ideális esetben soha nem szabadna úgy éreznie a közönségnek, hogy CGI-t lát, és semmi olyan nem lehet benne, amire a néző azt mondja: 'Hát, ez egyértelműen CGI volt'. Ez számomra is fontos, hiszen semmi sem rosszabb, mint amikor nincs mit nézni a forgatáson. De néhány dolog, ami CGI, tényleg el tudja venni az ember eszét, ha jól csinálják.”

A rajongók pedig megláthatják majd, hogy mi sült ki ebből, amikor az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-án debütál a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár