Ritka megosztóra sikeredett a Guild Wars 3 leleplezése

Ritka megosztóra sikeredett a Guild Wars 3 leleplezése

Szép csendben nekilátott a stúdió a népszerű MMO harmadik részének.

Bár a Guild Wars 2 már 2012-ben megjelent, még mindig az egyik legnépszerűbb MMO-nak számít, és rendkívül sok aktív játékossal büszkélkedhet. Tavaly pedig az általánosságban jól fogadott negyedik bővítményt, a Secrets of the Obscure-t is kiadták hozzá. A hírek szerint 2024-ben és 2025-ben továbbiak is érkeznek. Ez, valamint az a tény, hogy a fejlesztő ArenaNet és a kiadó NCSoft eddig még csak nem is hozta szóba a folytatást, nagy meglepetést okozott, mikor kiderült, hogy már nekiláttak a Guild Wars 3-nak.

Ezeket olvastad már?

Az Inven című koreai kiadvány szerint az NCSoft társ-vezérigazgatója, Park Byung-moo nemrég megerősítette a Guild Wars 3 létezését, egy befektetőknek szóló előadás keretein belül. További részleteket – azon túl, hogy a játék már fejlesztés alatt áll – nem igazán árult el, de a hír ennek ellenére sokkoló hatott az MMO közösségére.

Pénzt vagy játékosokat

Miközben sokan értetlenül álltak az eset előtt, vannak akik izgatottak lettek emiatt, de persze nem lenne teljes a kép, ha nem fejezték volna ki egyesek az aggodalmukat. Úgy tudni, hogy a következő felvonás megválhat az eddig jól bevált modelljétől, és nem csak egyetlen egyszer kell majd fizetni érte – utána pedig csak a nagyobb kiegészítőkért. Más szóval, a Guild Wars abban különbözik más MMO-któl, hogy nem kér a játékosoktól előfizetési díjat, viszont egyesek attól tartanak, hogy az NCSoft szeretne havidíjat felszámítani.

Mivel az NCSoft alig osztott meg valamit a következő felvonásról, a fejlesztő ArenaNet pedig teljes mértékben hallgatásba burkolózott, lehetetlen megmondani, hogy a folytatás milyen irányt vesz majd, és ez nem csak a monetizációra igaz, hanem minden más tekintetben is. Ennek ellenére tagadhatatlan, hogy a Guild Wars 2 megjelenése óta drámaian megváltozott a többjátékos játéktér, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Guild Wars 3 megjelenésekor egy egészen más típusú MMO-t látnánk.

Kövess Minket!



Gamer szótár