El nem hiszed, hogy miért kapott R-besorolást a Joker 2

El nem hiszed, hogy miért kapott R-besorolást a Joker 2

Úgy tűnik nem az erőszak miatt ülünk majd lélegzetvisszafojtva a mozikban.

Todd Phillips eleve nem akármilyen feladatra vállalkozott 2019-ben, hiszen úgy ült bele a rendezői székbe, hogy tudta, Jokert kellene egy teljesen új oldaláról bemutatni, méghozzá Batman nélkül. Ez sikerült neki, és nem csak azért, mert több, mint 1 milliárd dollárt hozott a film, de címszereplő bőrébe bújó Joaquin Phoenix is Oscar-díjat kapott alakításáért. Ez pedig önmagában elég volt ahhoz, hogy zöld utat kapjon a folytatás, és bár 5 évet kellett várni a második felvonásra, 2024-ben végre beülhetünk majd rá a mozikba. Már akinek lesz kedve, az előzetes hírek alapján kiderült műfaja miatt sokak számára elrettentően hat a Folie à Deux.

Pedig az első jócskán a premier előtti tesztvetítésekről nagyon pozitívan nyilatkozva jöttek ki a szerencsés kiválasztottak. Továbbá mostanra az is kiderült, hogy a Motion Picture Association minősítő bizottsága nyilvánosságra hozta, hogy R-besorolást adott a filmnek. Az indoklá szerint erre azért került sor, mert látható és hallható benne némi durva erőszak, csúnya beszéd, egy adag szexualitás, illetve egy rövid, teljes meztelenséget bemutató jelenet is. Ki gondolta volna, hogy egy nap még a Jokert is láthatjuk egy szál semmiben, ugye?

Ezeket olvastad már?

A bájaival hódít Joker

Ezen talán nem kell meglepődni, hiszen ugyanezt a besorolást kapta az Oscar-díjas Joker is, de más okokból. Úgy tűnik viszont, hogy ezúttal a Folie à Deux kicsit kevésbé lesz erőszakos, de nagyobb hangsúlyt fektet a nyomdafestéket kevésbé tűrő nyelvezetere és a szexualitásra. A filmben egyébként Harley Quinn második nagyszabású élőszereplős alakítását is megcsodálhatjuk majd, a DC Elseworlds egyik várva várt produkciójában ugyanis – Margot Robbie után – Lady Gaga bújik a szerepbe. A karaktert valószínűleg továbbra is Margot Robbie játszhatja majd el a DC valódi univerzumában, ha számítanak még Harley Quinnre James Gunnék persze.

Joker: A Folie à Deux Joaquin Phoenix által alakított Arthur Fleck / Joker és a Gaga által megformált Harley Quinn közötti csavaros románcot igyekszik majd bemutatni, és a film nagy része a hírek szerint az Arkham Asylumban játszódik. A két főszereplő mellett feltűnik majd a képernyőn Zazie Beetz, Brendon Gleeson, Catherine Keener és Jacob Lofland is.

A Joker: Folie à Deux október 4-én landol a mozikban. Az első trailerre pedig a jövőhéten számíthatunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár