A Joker 2 a műfaja miatt sok embernek nem fog tetszeni

A Joker 2 a műfaja miatt sok embernek nem fog tetszeni

Amit eddig csak sejteni lehetett, mostanra beigazolódott.

A 2019-es Joker nagyszerű ötletnek bizonyult, hiszen, ha csak a bevételi adatok fontosak, akkor ez lett az első R-besorolású alkotás, amely több, mint 1 milliárd dollárt termelt a kasszáknál. Ha ennél messzebbre tekintünk, akkor Joaquin Phoenixnek egy Oscar-díjat hozott az alakítása, de a közönségnek is elnyerte a tetszését, hiszen Metacriticen 8.8 pontot, míg Rottenen 88 százalékot adtak rá.

Néhány évet ugyan várni kellett rá, de végre egyre közelebb a folytatásnak a premierje, azonban a második rész nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog. A Joker: Folie à Deux ugyanis egy musical lesz, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy hány eredeti dalt tartalmaz majd.

Ezeket olvastad már?

A bőven premier előtti vetítésen részt vett kiváltságosok közben annyit elárultak a sajtónak, hogy legalább 15 nagyon ismert dal újragondolt változata csendült fel a történet során, az egyik állítólag a "That's Entertainment" az 1953-as "The Band Wagon" című musicalből, amelyet Judy Garlanddal hoztak összefüggésbe – a hagyományos musicalekkel ellentétben a jukebox-musicalekben nem eredeti, az adott műhöz írt betétdalok szerepelnek, hanem már korábban megírt szerzeményeket hasznosítanak újra.

Azt már régóta tudjuk, hogy akárcsak az első filmnél, most is Hildur Guðnadóttir felel a betétdalokért, és valószínűleg minden egyes számot megfűszerez majd a rá jellemző kísérteties vonásokkal. A népszerű dalokat tartalmazó jukebox-musicalek gyakran aratnak egyébként kasszasikert. Ilyen például a Mamma Mia! és a Moulin Rouge! is, utóbbi például nyolc Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, éppen ezért a Joker 2 várhatóan szakítani fog a hagyományos musicalek formájával, legalábbis remélhetőleg.

A Folie à Deux cselekményének konkrét részleteit hivatalosan még nem erősítették meg, de a filmet drámaként írják le, és a a történet nagyrészt az Arkham Asylumban és annak környékén játszódik. Phoenix és Gaga (Harley Quinn) mellett az Emmy-jelölt Zazie Beetz ("Atlanta"), valamint az Oscar-jelölt Catherine Keener ("Being John Malkovich") és Brendan Gleeson ("Az inisherini bansik") is szerepel a filmben.

A Variety értesülései szerint a folytatás költségvetése megközelítette a 200 millió dollárt, ami jelentős ugrás az eredeti film 60 milliójához képest. Mindezek ellenére a második felvonás a Warner Bros. egyik legjobban várt alkotása idén, a Dűne: A második rész után, amelyet Denis Villenueve rendező készített.

A második rész október 4-étől látható a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár