Durván elszállt a Joker 2 büdzséje, a két főszereplő fizetésével együtt

Durván elszállt a Joker 2 büdzséje, a két főszereplő fizetésével együtt

A film műfaja körüli titkozatosság viszont sokakat elrettenthet a mozizástól.

A Warner Bros. Discovery nem sajnálja a pénzt a Joker második felvonására, hiszen több, mint háromszor annyit áldoztak rá, mint az első projekt esestében. Jó okuk van rá, hiszen a 2019-es Todd Philips rendezte első rész nagyjából 60 millió dollárból készült és végül 1 milliárdnál is többet hozott a konyhára. Nem volt tehát kérdés, hogy zöld utat kap a folytatás, amelyben az Oscar-díjas Joaquin Phoenix is visszatér a bohóckirály szerepében, de most kap maga mellé egy társat is Lady Gaga személyében.

Ezeket olvastad már?

Emellett nagyon úgy tűnik, hogy amíg sokan James Gunn bemutatkozására várnak az új Superman filmmel – amely csak 2025-ben történik meg –, addig idén csak ennek az egy DC-alkotásnak örülhetünk. A Joker: Folie à Deux ott veszi fel a fonalat, ahol az első film véget ért. Mint kiderült a főszereplőt bedugták az Arkham elmegyógyintézetbe, ahol találkozik a Lady Gaga által megformált Dr Harleen Quinzellel, akiből ugye később Harley Quinn lesz. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen ebben a szerepben néhány évvel ezelőtt két alkalommal is brillírozott Margot Robbie, ezért a rajongók már nagyon szeretnék látni, hogy az éneksnő mit tud kihozni ebből a karakterből.

Felmerül az a kérdés is, amit egyelőre még nem sikerült tisztázni: vajon tényleg musical lesz-e a Joker 2? Az egyik operatőr nem is olyan régen nyilatkozott ebben a témában, de nem lettünk sokkal okosabbak, az mindenesetre kirajzolódott, hogy a zene fontos szerepet tölt majd be a folytatásban.

Az is világossá vált, hogy a Warner Bros. Discovery mennyire bízik ennek a filmnek a sikerében, hiszen 200 millió dollárra dusszasztotta a büdzsét, amelyből a két főszereplő 32 milliót tehet zsebre. Phoenix 20-at (az első részért 4,5 millió ütötte a markát), míg Lady Gaga 12 millió dollárt kap a szerepéért. Mindenesetre ez egy kockázatos vállalkozás a stúdió részéről, hiszen az elmúlt évek nem azt mutatják, hogy a DC filmjei garanciát jelentenek a sikerre, egy musical pedig végképp elrettentő lehet sokak számára. A fennmaradó 168 millió dollár egy jelentős részét alighanem a Joker: Folie à Deux díszleteire szánták, mivel a bennfentes információk szerint a történet egy része az 1980-as évekbeli Gotham City-ben játszódik, és ezeket a helyszíneket nem lehetett olcsó megépíteni. Ráadásul mivel a forgatás ismét New Yorkban zajlott, ezek is komoly költségeket emészthettek fel, és valószínűleg a zenével megtámogatott jelenetekre is sok pénzt fordítottak.

Ha egyszer megkapjuk a Joker: Folie à Deux első előzetesét, akkor talán jobban meg lehet majd ítélni, hogy ez a DC-film mekkora léptékű lesz a 2019-es produkcióhoz képest.

Kövess Minket!



Gamer szótár