Szinkronosan még jobban üt az új Alien film címe, íme a magyar trailer!

Szinkronosan még jobban üt az új Alien film címe, íme a magyar trailer!

Másodjára, magyar nyelven is élvezetes a horrorfilm kedvcsinálója.

Augusztus közepén ismét beköltözik a rettegés a mozikba, hiszen a nyár végén debütál majd a legújabb Alien film. A sci-fi/horror a Romulus alcímet kapta, Fede Álvarez rendező pedig azon kevesek közé tartozik, aki szinte a legtöbb esetben mellőzte a CGI-t. Korábban erről részletesebben is beszámolt, hogy milyen volt elkészíteni úgy a produkciót, hogy a lehető legkevesebb számítógépes technikát használtak hozzá. Mindenesetre az Alienek következő generációjának lesz mit jóvátennie, hiszen sokak szerint a Prometheus és a Covenant nem volt méltó a franchise-hoz. A jó hír az, hogy Álvarez nem is vette őket figyelembe, és alapvetően az első két film közé lőtté be a történetet, tehát még az Aliens (A bolygó neve: Halál) előtti időszakból mutat be egy kalandot.

A filmben jó néhány fiatal tehetséges színész is szerepet kapott, úgy, mint Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Aileen Wu, Spike Fearn. A főszereplő Cailee egy Rain Carradine nevű fiatal hölgy bőrébe bújva tapasztalhatja meg első kézből, hogy milyen, mikor az űrhajóján feltűnik a Xenomorph és nekilát lakmározni a legénységből. Már az első trailerből is leszűrhető volt, hogy itt bizony nem finomkodik majd a gyilkos lény, és valószínűleg most is igaz lesz majd az 1979-es filmhez társított ikonikus mondat, miszerint az űrben senki sem hallja a sikolyod.

Álvarez egyébként azt is bevallotta, hogy milyen nagy hatással volt rá James Cameron Alien-filmje a Romulus elkészítése során:

„Emlékszem, hogy néztem A bolygó neve: Halál bővített változatát, és van egy pillanat benne, amikor egy rakás gyereket látunk futkosni a kolónia folyosóin. És akkor arra gondoltam: 'Tyű, vajon milyen lehet ezeknek a gyerekeknek felnőni egy olyan kolónián, aminek még további 50 évre van szüksége a terraformáláshoz? Nincs napfény, és nincs is igazi életük, leszámítva azt, hogy majd átveszik a szüleik helyét ugyanabban a munkakörben, amiben ők dolgoznak.'”

Az Alien franchise új fejezetét augusztus 15-étől vetítik a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár