Videón a törölt Batman játék, amelyből végül megszületett a Shadow of Mordor

Videón a törölt Batman játék, amelyből végül megszületett a Shadow of Mordor

Egy nagyszerű újítást is magával hozott a projekt, amit aztán egy másik játékban láthattunk először.

Ugyan mi nem voltunk ott 3000 évvel ezelőtt, de 2014-ben már szemtanúi lehettünk a Middle-Earth: Shadow of Mordor sikerének, azonban azt valószínűleg nagyon kevesen tudják csak, hogy a Monolith Productions egy teljesen másik projektet akart megvalósítani, mielőtt elrepítettek volna Középföldére. A csapat egy, a "Nolanverse"-ben létező Batman-játékon dolgozott "Project Apollo" kódnéven. Ez egy teljesen nyílt világú Batman-cím, amely Gotham City-ben játszódott volna, és az Arkham-játékok által inspirált lopakodó- és harci mechanikák széles skáláját vonultatta volna fel, a később a Shadow of Mordorban felbukkanó 'Nemesis System' előfutáraként.

Ezeket olvastad már?

Nemrégiben napvilágot látott néhány kép és egy rövid játékmenet-felvétel is SpideyRanger jóvoltából, aki különböző forrásokból, többek között fejlesztői portfóliókból állította össze a tartalmat.

Egy Batman mind felett

Azóta kiderült az is, hogy a Shadow of Mordor esetleges kiadója, a Warner Bros. nem értett egyet azzal, hogy két Batman-franchise fusson párhuzamosan. Alig egy évvel a Shadow of Mordor megjelenése után ugyanis megjelent az Arkham Knight. Nem csak ez jelentett gondot, mivel arról is beszámoltak, hogy problémák voltak Nolan jóváhagyásának megszerzésével, hiszen alapvetően a Sötét Lovag-filmekre épült a koncepció.

Ez egy monumentális alkotásnak tűnik első ránézésre, különösen azért, mert ekkor mutatkozhatott volna be a Nemesis rendszer, amely révén az ellenségek emlékeznek ránk és ezért fejlődnek, egyre nagyobb haragot táplálnak irántunk, és persze megtanulják, hogyan harcolunk, és ha később újra szembekerülnek velünk, akkor a korábbi összecsapáson szerzett tapasztalatukkal felvértezve támadnak ránk. Szerencsére ezt a rendszert a Monolith jelenleg fejlesztés alatt álló Wonder Womanjében is használni fogják.

Kövess Minket!



Gamer szótár