Jelszómegosztásért a Disney+ is hamarosan lecsap rád!

Jelszómegosztásért a Disney+ is hamarosan lecsap rád!

A Disney+ követi a Netflix példáját a jövőben.

A streamingszolgáltató ugyancsak bevezeti majd a jelszómegosztásokat érintő korlátozásokat, hogy ezzel is növeljék a felhasználóik számát, illetve a bevételeiket.

Ezeket olvastad már?

Bob Iger vezérigazgató a CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a népszerű Disney+ streaming szolgáltatás júniusban még csak egyes országokban, de szeptemberben szélesebb körben is nekilát korlátozni a jelszavak megosztását. Bár a Disney+ szolgáltatási feltételei kifejezetten tiltják, hogy az ügyfelek mások nevével és jelszavával lépjenek be az oldalra, a cég eddig nem érvényesítette széles körben ezt a politikát.

A Hulu, a Disney másik streamingszolgáltatása március 14-től kezdődően kezdte korlátozni, hogy az ügyfelek milyen gyakran oszthatják meg a fiókjuk bejelentkezési adatait a háztartásukon kívül. Ez a rivális Netflix lépésére adott válasz, hiszen azon a platformon röviddel azután, hogy a tiltás tavaly májusban életbe lépett, az Antenna adatai szerint a következő két napban 100 000 új fiókkal bővült a vállalat felhasználói bázisa. A Netflix a korábbi 60 napos átlaghoz képest is több, mint 100%-os növekedést ért el a regisztrációkat illetően.

A Disney ugyanezt a fellendülést szeretné elérni a saját oldala esetében is, és akkor nyereségessé tehetné a streamingplatformot. Jelen állás szerint ugyanis a Disney+ továbbra is veszteséges, bár a vállalat közölte, hogy hamarosan ez megváltozik.

„A Netflix a streaming aranystandardja. Fenomenális munkát végeztek, és nem csak egy területen. Igazából nagyon-nagyon nagyra becsülöm, amit elértek. Ha el tudnánk érni, amit ők, az nagyszerű lenne.”

Iger azt is elmondta, hogy a Disney a streaming üzletágát is konszolidálta, de további részleteket nem közölt. A jelszavak megosztásának szigorítására már hónapok óta lehetett számítani. Egy tavalyi, befektetőkkel folytatott meeting során Iger úgy fogalmazott, hogy a közelgő szabálymódosítás segíteni fogja a növekedésüket

„Ezt valóban prioritásként kezeljük. Valójában úgy gondoljuk, hogy ebben egy olyan lehetőség rejlik, amely segíthet az üzletágunk növekedésében.” – ecsetelte gondolatait Iger a Disney harmadik negyedéves pénzügyi eredménybeszámolóján.

Kövess Minket!



Gamer szótár