Az idén érkező szerepjáték bemutatja, hogy valójában miről is szólt a kalózkodás

Az idén érkező szerepjáték bemutatja, hogy valójában miről is szólt a kalózkodás

Ha azt hittétek, hogy a kalózok csak gyilkolni és rabolni tudtak, nagyot tévedtetek.

Flint: Treasure of Oblivionön még 2022-ben kezdett el dolgozni a francia Savage Level stúdió, és ha minden a tervek szerint halad, akkor már az idei év folyamán meg is jelenik a játék PC-re és konzolokra. A stúdió a kalózkodás valódi oldalát hivatott bemutatni az első játékával, ami egy körökre osztott RPG lesz. Maxime Josse – társalapító – hosszasan mesélt arról, hogy a történet főszereplője Flint kapitány, és gyilkos gazemberek helyett, inkább szabadságharcosokként lesz ábrázolva a legénység, szemben a Hollywood által festett gyakran hamis képpel.

„Ez a játék lehetőséget biztosít arra, hogy tájékoztassuk a nagyközönséget arról, hogy valójában mi is volt a kalózkodás, amelyet gyakran karikírozottan és helytelenül ábrázolnak" – szögezte le.

Elmondása szerint az igazi kalózok „szabadságkeresők" voltak, akik gondoskodtak a legénységtársaikról, a céljuk pedig az volt, hogy elérjék a pénzügyi szabadságot. Hasonlóan vélekedik saját stúdiójáról is, leszámítva az árulásokat és véres csatározásokat. A projektet asztali szerepjátékok ihlették, és a körökre osztott menetek mellet helyet kapnak olyan érdekességek is, mint például a képregény elemekkel való történetmesélés, és a nagyszabású, akár több mint 30 főből álló csaták. Flint: Treasure of Oblivionben a fegyverek csoportosítva lesznek, és a képességekkel egyetemben a kalózvalóságon alapulnak, hogy a végeredmény minél realisztikusabb legyen. 

Az eddigi információk alapján érdemes lesz figyelemmel kísérne a projektet, a kalózrajongóknak pedig kötelező darab válhat belőle.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár