Megszavazták minden idők 20 legikonikusabb videojáték karakterét

Megszavazták minden idők 20 legikonikusabb videojáték karakterét

Számunkra azért volt olyan, aki nagyon hiányzott, de így is azt kell mondjuk, hogy egy parádés névsor jött össze.

Az elmúlt néhány évtized alatt nem csak elképesztő módon feljődött és gyorsult fel a videójátékipar, de számtalan olyan alkotás is született, amely ilyen vagy olyan módon, de örökre beírta magát a történelembe. Valószínűleg mindenki tudna kapásból legalább egy olyan karaktert mondani, akire a mai napig emlékszik, bár az is lehet, hogy ha valaki nekiállna felsorolni mindazokat a videójátékos főhősöket, akik valamilyen hatással voltak rá, akkor órákig tartana. Ez a szép a virtuális világban, hogy tényleg bármit és bárkit létre lehet hozni.

Ezeket olvastad már?

Viszont most arról szeretnénk nektek beszámolni, hogy 2024. április 11-én, csütörtökön megrendezésre kerülő 20. BAFTA Games Awards alkalmából a közönség segítségét kérték egy igen fontos kérdés megválaszolásához, a kérdőív kitöltésében pedig a világ minden tájáról több, mint 4000 játékos vett részt. A BAFTA hivatalos szavazása révén pedig az is kiderült, hogy kicsoda minden idők legikonikusabb videojáték karaktere. A listán egyébként szinte csak olyan neveket lehet felfedezni, akik a legnagyobb és legismertebb franchise-okban bukkantak fel az évek során, de ettől függetlenül érdekfeszítő látni, hogy nem csak az elmúlt másfél évtizedből, hanem a videójátékok megszületésétől kezdve akadnak olyan virtuális figurák, amelyeket soha nem fog elfelejteni a játékos társadalom.

A dobogósok közül kettő aligha kérdőjelezhető meg, azonban bámulatos, hogy a harmadik helyen kire szavaztak a legtöbben. Ha kíváncsi vagy a toplistára, akkor érdemes megnézned a galériánkat, ahol bemutatjuk nektek minden idők 20 legikonikusabb videójátékos karakterét:


20. Nathan Drake (Uncharted) – első megjelenés: 2007

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár