MSI 2024: Minden, amit tudni érdemes a közelgő világversenyről

MSI 2024: Minden, amit tudni érdemes a közelgő világversenyről

Lassan elérkezik az idő, hogy teszteljük a régiók legjobbjait!

Minden évben két nagy eseményt várnak a legjobban a LoL-rajongók: az MSI-t és a Worlds-t. Az utóbbi a nevéből értetődően a világbajnokság jelenti, ahol a régiók legjobbjai mérkőznek meg a világbajnoki címért, míg a másik pedig a kicsi Worlds, ugyanúgy a világ összes régiójával, de kisebb tétért és presztízsért. A Mid-Season Invitational egy olyan nemzetközi torna, amit évente, a szezonok közepén szoktak megrendezni. Az esemény tökéletes lehetőség arra, hogy képet kapjunk a ligák közötti erőviszonyokról és, hogy a csapatok lássák, miken kell majd fejleszteniük a Worlds kezdete előtt. 

A 2024-es mini világbajnokság körülbelül 8 év után visszatér Kínába. A tornát az ország déli részén, Chengdu-ban fogják megtartani május 1. és 19. között. Ugyanott, ahol a hétfőn kezdődő IEM Chengdu CS2 versenyt is rendezik, többek között torzsi és a MOUZ főszereplésével.

Formátum

A május 5-ig tartó selejtező szakasz alatt összesen 8 csapat, az LEC, az LCK, az LPL és az LCS második helyezettjei és az LLA, a CBLOL, a PCS és a VCS első helyezettjei mérkőznek meg majd egymással, Bo3 meccsekben. A két vigaszágas kieséses versenytábla nyertese és második helyezettje jut majd tovább a következő szakaszba, ahol csatlakozik az LEC, az LCK, az LPL és az LCS legjobbjaihoz. A bejutó 8 csapat négy Bo5-ös meccset fog játszani egy vigaszágas kieséses rendszerben, mielőtt a két legjobb találkozik május 19-én a döntőben. 

A résztvevő csapatok 

Összesen 12 csapat fog megmérkőzni az esemény során. 2-2 csapat érkezik majd az LEC-ből, az LCK-ből, az LCS-ből és az LPL-ből és 1-1 a PCS-ből, az LLA-ből, a CBLOL-ből és a VCS-ből. Miután a tavaszi szezon nem minden ligákban ért még véget, sok résztvevőnek a kiléte még kérdéses. Az alábbi táblázatba kigyűjtöttük az eddig ismert indulókat és azokat a dátumokat, amikor bajnokot és MSI résztvevőt hirdetnek az egyes ligák.

EMEA — LEC 2024 Tavaszi bajnok

G2 Esports

EMEA — LEC 2024 Bajnoksági pontok

Fnatic

Korea — LCK 2024 Tavaszi bajnok

Gen.G

Korea — LCK 2024 Tavaszi második helyezett

T1

Kína — LPL 2024 Tavaszi bajnok

Bilibili Gaming

Kína — LPL 2024 Tavaszi második helyezett

TOP ESPORTS

Észak Amerika — LCS 2024 Tavaszi bajnok 

Team Liquid

Észak Amerika — LCS 2024 Tavaszi második helyezett

FlyQuest

Tajvan/Hong Kong/Makaó/Délkelet-Ázsia/Oceánia — PCS Spring 2024 champion

PSG Talon

Vietnám — VCS 2024 Tavaszi bajnok

GAM Esports

Brazília — CBLOL Split 1 2024 bajnok

LOUD

Latin Amerika — LLA Nyitó Szezon 2024 bajnoka 

Estral Esports

A 2024-es MSI május elsején kezdődik majd és teljes egészében élőben követheted majd a twitch.tv/esport2tv csatornán!

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.