A Szikla nemcsak a woke-ba, de Joe Bidenbe is beleállt

A Szikla nemcsak a woke-ba, de Joe Bidenbe is beleállt

Erős és fontos véleményt fogalmazott meg a színész.

Azt mondják régen minden jobb volt. Egyre többször kerül elő ez a frázis, miközben bizonyos esetekben talán tényleg ez az igazság. Mindenesetre 2024-re a filmgyártásban elég komoly problémát okoz a woke jelenség, hiszen elképesztően megosztja a közönséget. Már eleve a szónak a jelentése is több értelmet nyer a használatától függően: az angol woke szó szerinti magyar jelentése felébredt, ami átvitt értelemben arra utal, hogy valaki jól tájékozott, naprakész a világ történéseiről, 2017 óta azonban egy újabb jelentéssel is használják, mely szerint aki woke, az érzékeny az olyan társadalmi kérdésekre, mint például a rasszizmus vagy a szabadságjogok korlátozása. A woke kultúra vagy woke ideológia tehát egy figyelemfelhívás a társadalmi igazságtalanságra, elsősorban a faji megkülönböztetésre.

Ezeket olvastad már?

Hollywoodban pedig ezt előszeretettel használják ki, hiszen számtalanszor lehet azt látni, hogy egy történetben teljesen indokolatlanul tűnik fel egy színesbőrű vagy éppenséggel LMBTQ-karakter, ha pedig valaki hangot ad az eltérő véleményének – például Gina Carano vagy J.K. Rowling –, akkor menthetetlenül betámadják a közösségi médiában, de még az is lehet, hogy kihátrálnak mögüle a szponzorok és a stúdiók.

A Sziklaszilárd vélemény

Dwayne "The Rock" Johnson viszont úgy tűnik nem félt kimondani azt, ami már egy ideje nyomta a lelkét. A Fox News Will Cain Show-jában egyértelműen kifejtette álláspontját, hogy nagyon nem tetszik neki az, ami az Egyesült Államokban történik.

„Manapság itt ez az eltörlés kultúrája, a woke kultúra, a megosztottság stb. – ezek mind úgy igazán bántják a csőrömet. Ennek szellemében az embernek két választási lehetősége van: vagy beadja a derekát és azzá válik, amivé mások akarják, hogy váljon, vagy egyszerűen önmagát adja, a valódi énjét, és ez lehet, hogy felzaklat, felbőszít más embereket, de ez így van rendjén.”

Ha pedig ez még nem lett volna elég, akkor a nagy Joe Biden támogató arról is beszámolt, hogy elvesztette a hitét az ország elsőszámú emberében, és a továbbiakban nem hajlandó kiállni az elnök mellett:

„Elégedett vagyok-e Amerika mostani állapotával? Nos, a válaszom: nem. Hiszem, hogy jobbak leszünk? Igen. Optimista srác vagyok, és hiszem, hogy jobbak lehetünk.

A Biden mellett tett támogatásomról úgy gondoltam, hogy akkor a legjobb döntés volt számomra. Úgy voltam vele, hogy abban a helyzetben vagyok, hogy van némi befolyásom, és az is a dolgom, hogy éljek ezzel. Így hát elmondtam, ő az, akit támogatok. És hogy megteszem-e majd idén is? Nem.

Rájöttem valamire, amire akkor még nem: most is gyomrosként hat rám a megosztottság.”

Kövess Minket!



Gamer szótár