Dwayne Johnson minden idők legnagyobb gázsiját kapja következő filmjéért

Dwayne Johnson minden idők legnagyobb gázsiját kapja következő filmjéért

Belefért a Black Adam féle bukás is, hiszen még mindig simán leperkálnak neki egy ekkora összeget a főszerepért.

Dwayne "A Szikla" Johnson neve valószínűleg mindenkinek ismerős. Kedveled vagy sem, korunk egyik legnépszerűbb és legismertebb színészéről van szó, pedig napjainkban a "starpower" már egy kihalófélben lévő jelenség. A nézők egy-két személytől eltekintve inkább egy brand vagy karakter miatt ülnek be a mozikba – gondoljuk a Marvelre (bár már ez is hanyatlófélben van) vagy az olyan egyéniségekre, mint John Wick vagy Jack Sparrow.

Ezeket olvastad már?

Johnson a 2022-es Black Adammel igyekezett tovább öregbíteni hírnevét, de kudarcot vallott, hiába követik ugyanis 63 millióan Facebookon, 387 millióan Instagramon és 71 millióan TikTokon, képtelen volt annyi embert bevonzani, ami pénzügyileg legalább sikeressé tette volna a DC-s produkciót. Ennek ellenére ez nem szomorítja el, és már a következő projektjével van elfoglalva, ami teljesen érthető, mivel az Amazon 50 millió dollárt ajánlott neki a Red One főszerepéért.

Félreértés ne essék, ettől jóval nagyobbakat is kaszáltak már színészek, ott van például Tom Cruise, akinek a 100 millió is összejött már egyetlen filmmel. Ha viszont csak az alapgázsit nézzük, amit a forgalmazó kínál egy szerepért, akkor ez minden idők legnagyobb fizetsége a színészek között. És csak, hogy lássátok milyen listán kerül ezzel az élre, összeírtuk kik keresték eddig a legtöbbet – szigorúan csak az alapgázsit figyelembe véve, mivel kitudja kinek milyen záradéka vagy extra bevételi forrása volt ezekben  projektekben.

  • Robert Downey Jr.: Amerika Kapitány – Polgárháború (40 millió dollár)
  • Will Smith: Richard király (40m)
  • Johnny Depp: A Karib-tenger kalózai 4 (35m)
  • Will Smith: Emancipáció (35m)
  • Keanu Reeves Mátrix 2-3 (30m)
  • Mel Gibson: Halálos fegyver 4 (30m)
  • Leonardo DiCapriót: Ne nézz fel! és a Megfojtott virágok (30m-30m)

Fontos tudnivaló, hogy mozis produkciók esetében tényleg megtörténhet az, hogy egy színész további százalékos részesedést kap a film bevételei után, míg ez egy streamingszolgáltató esetében, mint például az Amazon – és ezáltal Dwayne Johnson esete –, nem lehetséges. Ez a rekord meg úgy jött össze, hogy eddig a legtöbbet a Jumanji - A következő szintért kapta, akkor 23,5 millió dollárral jutalmazták meg "színészi" munkájáért.

Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy az Amazonnak ez meg fogja érni, mert korábban a Netflixes Különösen veszélyes bűnözőket (Red Notice) is lehúzták a kritikusok – melyben A Szikla Gal Gadottal és Ryan Reynolds-szal játszott együtt –, a streamingplatfomon viszont még mindig az egyik legnézettebb tartalomról beszélhetünk. A Red One pedig a karácsonyi időszakban érkezik, ezért akár simán szólhat ekkorát vagy még nagyobbat, mivel rég láttunk már egy igazán jó és szórakoztató karácsonyi filmet, ugye Kevin?

Kövess Minket!



Gamer szótár