Kiderült mekkora összeget kapott Tom Cruise az új Mission Impossible filmért

Kiderült mekkora összeget kapott Tom Cruise az új Mission Impossible filmért

A Mission: Impossible: Leszámolás – Első része ismét egy szép kis csekket jelentett Tom Cruise-nak, bár ez még mindig elmarad a legjobban hozó filmjétől.

Tom Cruise egyike a még élő hollywoodi legendáknak, akik nem csak hatalmas fizetést kapnak 1-1 filmért, de a neve szinte garancia a minőségre. Persze nem mindenki szereti őt sem, de az immáron 61 esztendős színész még mindig maga végzi el a legveszélyesebbnek tűnő kaszkadőrmutatványokat is, bár azért volt már olyan jelenet, amit ő maga sem vállalt.

Ezeket olvastad már?

Cruise 36 esztendővel az első rész után sikerre vitte a Top Gun: Mavericket is, idén pedig a Mission: Impossible hetedik felvonásával igyekszik meghódítani a mozikat. A franchise már eddig is 3,8 milliárd dollárt termelt a Paramount Pictures-nek, akik nyilván nem szeretnék csak úgy abbahagyni ezeknek a filmeknek a gyártását, de egyébként a színész is azt nyilatkozta nem rég, hogy akár 80 éves koráig szeretne Mission Impossible részeket forgatni. Mostanra pedig már elég jó helyzetben van a fizetési igényeit tekintve. Az is kiderült a Varietynek köszönhetően, hogy Cruise a hetedik epizódért 13 millió dollárt tehet zsebre, miközben ugyanennyit kapott a Top Gun második felvonásáért és a 2017-es A múmiaért is.

Általában az alapfizetésén túl a jegybevételek után is részesedést kap a színész, így a fentebb leírt összegeknek a többszörösét viheti haza. Egy stúdióvezető megjegyezte:

„Soha nem fogadnék Tom Cruise ellen. A legtöbb színész nem éri meg azt pénzt, amit kifizetnek nekik, de Cruise és talán Dwayne Johnson igen.”

Mivel a legnagyobb filmsztárok gyakran 20 vagy akár 25 millió dollárt tehetnek zsebre egy-egy filmért, Cruise ehhez képest "aprópénzt" kapott a legújabb Mission Impossible-ért. A legnagyobb bevételt mégis a Világok harca hozta neki. Egyes hírek szerint a 20%-os részesedése a bevételek után 100 millió dollár ütötte a markát.

Kövess Minket!



Gamer szótár