Brutális előzetest kapott az MK1-hez csatlakozó Ermac és Mavado

Brutális előzetest kapott az MK1-hez csatlakozó Ermac és Mavado

Ermac halálosabb, mint eddig bármikor, Mavado pedig hosszú idő után bukkan fel ismét egy Mortal Kombat játékban.

Azt már tegnap elárulta a NetherRealm Studios, hogy egy vadonatúj előzetesben mutatják be a következő DLC harcost, Ermacot, de arra nem számítottunk, hogy több, mint három percen át élvezhetjük a 'piros nindzsa' kíméletlen technikáit. Rajta kívül egy újabb kameo, Mavado is bemutatkozott a Mortal Kombat 1-ben.

Ezeket olvastad már?

Ed Boon, az MK egyik atyja azt is megosztotta, hogy több mint 30 évvel ezelőtt, mikor a legelső részen dolgoztak, akkor a játék szoftverében előfordultak olyan kódrészletek, amelyeknek (elméletileg) soha nem szabadott volna. Ha ez megtörtént, akkor aktiválódott egy számláló, amely naplózta a HIBÁT. Készítettek hozzá egy "Game Audits" képernyőt is, ahol ezt a számlálót ellenőrizni lehetett az árkádokban. Hogy az egyes naplók rövidek legyenek, Ed Boon írt hozzá egy assembler MACRO-t, aminek a neve ERMAC lett. Sajnos vagy szerencsére, közvetlenül a napló/szám után felsorolta a játék a bekövetkezett ERMAC-ok számát, amikor a játékosok REPTILE ellen harcoltak, aki egy rejtett harcos volt az első Mortal Kombatban. Ennek hatására egyre többen morfondíroztak azon, hogy vajon ki vagy mi lehet Ermac. A legtöbben úgy gondoltak, egy újabb rejtett karakterről van szó. Hamarosan az ERMAC-ról szóló pletykák legendává váltak, és a játékosok meg voltak győződve róla, hogy ellene harcoltak. De persze nem így volt, és mivel nem hagyott alább az emberek kíváncsisága, ezért végül az Ultimate MK3-ban végre megalkották Ermacot is.

A mostani videóban a megszokott módon bepillantást nyerhetünk abba, hogy mire is képes a számtalan lelket magába olvasztó nindzsa, oldalán Mavadóval, aki először a Mortal Kombat: Deadly Alliance-ban tűnt fel. Utóbbi a Vörös Sárkány egyik legmagasabb rangú harcosa (Daegon alvezére), aki gyakorlatilag Kano ellentéte. Míg Kano látszólag főként a félelemkeltésre és a nyers erőre, Mavado a fegyelemre és a felsőbbrendű intelligenciára támaszkodik a harcban. Két csáklyát használ a bunyók során, ami lehetővé teszi számára, hogy gyorsan mozogjon. A Vörös Sárkány egy ősi bűnszervezet, amelynek létezéséről csak a tagjai tudnak, és amelynek legfőbb riválisa a Fekete Sárkány (Kano vezetése alatt). Mavadót éppen ezért egy könyörtelen és kegyetlen bűnözőként tartják számon az MK világában.

Az új trailer azonban többet mond minden szónál, és érdemes is végignézni, mert fantasztikusan jól sikerült a két karakter, és jól kiegészítik egymást:

Ermac április 16-án válik elérhetővé korai hozzáférésű harcosként azoknak, akinek megvan a Kombat Pack 1, míg Mavado valamikor májusban csatlakozik a többiekhez.

Kövess Minket!



Gamer szótár