Nem akarod tudni, hogy mennyit keres xQc a streamerkedéssel

Nem akarod tudni, hogy mennyit keres xQc a streamerkedéssel

Valószínűleg mindenki elégedett lenne, ha csak a streamer egy éves fizetését megkapná.

Nem titok, hogyha valaki top streamer, akkor rengeteg pénzt keres. A napokban például a világ egyik legnépszerűbb tartalomgyártóját, xQc-t kapták mikrofonvégre és rákérdeztek, hogy mennyi volt a legtöbb pénz, amit egy esztendőben zsebre tudott rakni ennek köszönhetően.

Ezeket olvastad már?

A kanadai fiatalembert április 6-án kérdezték meg egy utcai interjú során, majd miután kiderült, hogy mivel foglalkozik, natestakkzz nem habozott és megpróbálta megtudni mekkora volt a legnagyobb éves jövedelme. A 28 éves streamer elmondta, hogy mivel már ez korábban kiszivárgott, ezért nyiltan bevallhatja, hogy a legtöbb, amit egy év alatt csak a streamelésből keresett, nagyjából 9 millió dollár – ez körülbelül 3,2 milliárd forintnak felel meg.

„Azt hiszem ez már nyilvános volt, ugye? Igen, azt hiszem, kiszivárgott. Olyan, uhmmm, kilenc [millió] volt.”

A rövid videó további részében megosztotta azt a titkát is, hogy hogyan tud ennyi tartalmat létrehozni, és hogyan tudja kordában tartani a kreativitását:

„Ne igazán gondolkodj rajta. Csak csináld. Néha csinálsz egy csomó dolgot, aminek egy része rossz, a többi jó, de a végén valami jó sül ki belőle.”

Ugyanakkor azt állította, hogy az emberek jelentik a legnagyobb akadályt a streamelés esetén:

„Az emberek sajnos sokszor szörnyűek tudnak lenni.” – tette hozzá xQc.

Ahhoz képest, hogy ennyit streamel és mennyien nézik, egyáltalán nem meglepő, hogy xQc ennyi pénzt keres. Az elmúlt három hónapban 230 órát közvetített és a TwitchTracker szerint átlagosan körülbelül 40 ezren voltak kíváncsiak az adásaira. Egyes nézők egyébként a natestakkzz-nak adott interjú után a közösségi médiában leszólták xQc-t, mert szerintük köztudott, hogy a kanadai többet keres, mint amennyit itt most bevallott. Azonban nem árt hozzátenni, hogy ez a kérdés arra vonatkozott, hogy a streamből mennyi volt a legtöbb bevétele egy évben, így a 9 millió dollár alighanem az adományokból, feliratkozásokból és a Twitch hirdetésekből származó összeget jelentik.

Kövess Minket!



Gamer szótár