Hamarosan úgy láthatod Indiana Jonest, mint még lehet soha

Hamarosan úgy láthatod Indiana Jonest, mint még lehet soha

Három héten át vár ránk Harrison Ford ikonikus kalandora, Indiana Jones a magyar mozikban.

Régi terve valósulhat meg a Pannónia Movie Kft.-nek, ugyanis még az Indiana Jones és a sors tárcsájának bejelentése előtt kilátásban volt, hogy újra mozivásznon élhessük át a ’80-as évekbeli, Steven Spielberg dirigálta klasszikus Indy kalandokat, azonban ez mindeddig nem valósulhatott meg. A filmsorozat minimális aktualitást már kapott tavasszal, amikor John Williams 54. Oscar-jelölését hozta el az immár Disney égisze alatt készült darab (Grammyt pedig kapott is érte), ez pedig egy szép párhuzam a régi trilógiával, hisz a zeneszerző annak mindhárom tagjáért megkapta a nominációt.

Az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatóit április 18-tól egy hétig lehet majd elcsípni a mozikban. Az 1984-es, de időrendileg korábban játszódó A végzet templomát április 25-től, míg az 1989-es trilógiazárót, Az utolsó kereszteslovagot május 2-től május 8-ig lehet keresni a műsoron. Az esemény ezúttal a Pannónia Mozihálózat fővárosi multiplexeire korlátozódik, azaz a Pólus Mozira, a Cinema MOM-ra, a Gobuda Mozira és Lurdy Mozira.

Ezeket olvastad már?

Mai szemmel mindenhova jut egy érdekesebb popkulturális arc kisebb, de inkább nagyobb szerepekben. A mozitörténelmi nyitójelenet során látni a még igen fiatal Alfred Molinát (avagy a későbbi Doctor Octopust), a középső epizódban Picúrként ott van – a hosszú kihagyás után – az elmúlt két évben ismét berobbant, másodvirágzását élő, tavaly Oscart nyert Ke Huy Quan (akit gyerekszínészként még a Kincsvadászok tagjaként is láthattunk), végül pedig a harmadik darabban Indy apjaként felejthetetlen Sean Connery játéka.

Persze a teljes Indiana Jones élményhez nekünk, magyaroknak nélkülözhetetlen Sinkovits Imre orgánuma is. A filmek klasszikus felújított szinkronnal kerülnek bemutatásra. Sinkovits mellett így aztán olyan jellegzetes, sajnos mára elhunyt színészeket hallhatunk majd ismét megszólalni, mint Versényi László, Gesztesi Károly, Makay Sándor, Dózsa László, Kristóf Tibor, Kézdy György, Józsa Imre vagy Izsóf Vilmos. A szinkronok még a 3. rész mozipremierének idejéről származnak, azokat a régi Pannónia termeiben vették fel. Felújítást viszont nem csak a hang, hanem a kép is kap, mert az alkotásokat a legfrissebb 4K-s transferrel tűzik műsorra, így biztosítva a legmodernebb moziélményt.

A jegyek már kaphatóak a különleges vetítésekre. Szóval ha szeretnéd újra (vagy a filmek kora miatt először) moziban átélni az óriásgolyó elől való menekülést, a csillés üldözést a bányában, vagy az oldalkocsis hajszát, akkor érdemes lehet betervezni ezt a programot a következő hetekre.

Kövess Minket!



Gamer szótár