Kiszivárgott kép árulkodik az Assassin's Creed Red titkairól

Kiszivárgott kép árulkodik az Assassin's Creed Red titkairól

A játék logójától kezdve a főszereplőkön át a megjelenés utáni tervekig minden kiderült.

A júniusi Ubisoft Forwardon leplezhetik le a várva várt Assassin's Creedet, a Red kódnéven ismert, Japánban játszódó szamurájos kalandot. Éppen ezért úgy hittük, hogy nem fogunk sok újdonságot hallani már a játék felől a hivatalos bemutatóig. De mekkorát tévedtünk! Kiszivárgott ugyanis az első kép a játékból, amelyen a menüje látható. Ez egyrészt megerősít néhány dolgot, amit eddig tudtunk a Redről, másrészt több új információval is szolgál arról, hogy mit kaphatunk a megjelenés után.

A képet a biztonság kedvéért nem osztanánk meg itt. De ha felkeresitek azt a cikket, amelyben egy spanyol lap az elsők között számolt be a Redditről azóta lesöpört szivárgásról, akkor ti magatok is szemügyre vehetitek. Nem kell aggódni, hogy ha esetleg eltűnne idő közben, mert a következőkben alaposan körülírjuk, hogy mi látható a menüben és az mit jelent. De ne szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele!

A leginkább szembetűnő dolog a játék sárga színű logója. Az elmúlt évek igen összetett Assassin-logói helyett egy nagyon egyszerűt kapunk most, amely kézzel festett/rajzolt hatást kelt. A játék rendes nevét azonban nem fedték fel a menüben, így az továbbra is rejtély marad. A háttérben két alakot láthatunk kiemelve, ami megerősíti a pletykákat, melyek szerint két főhős lesz. Bár nem szemből, hanem oldalról látszanak, nem nehéz rájönni, hogy a korábbi szivárgásoknak megfelelően egy ázsiai női nindzsa (Naoe Fujibayashi) és egy afrikai férfi szamuráj (Yasuke) szerepelnek a képen. 

Ezeket olvastad már?

Mivel a menüről készült képet nyilvánvalóan a fejlesztés egy korábbi szakaszában lőtték, láthattunk több olyan dolgot is, ami a végleges Assassin's Creed Redben biztosan nem lesz ott. Valószínűleg a grafikát/teljesítményt nem így állíthatjuk majd konzolon vagy PC-n, ahogyan a képen látszik, azaz nem a platform nevét tartalmazó profilok közül választhatunk majd. Ugyanígy a „Demo játszása” is el fog tűnni a következő hónapokban innen. Bár ki tudja, lehet megesik az Ubisoft szíve rajtunk és tehetünk majd a Reddel egy próbakört vásárlás előtt. A karakterválasztó menü lehet megússza a végleges kiadásig. Igaz, nagyon meglepődnénk, ha 2024-ben ez nem úgy vagy még folyékonyabban működne, mint annak idején az Assassin's Creed Syndicate-ben vagy akár a GTA V-ben. A szezonválasztás pedig alighanem arra utal, hogy a megjelenés után is érkeznek majd extra tartalmak, nagyobb méretű DLC-k a Redhez.

Korábban az alábbi információk szivárogtak ki az új AC-ről:

  • Két főhős lesz, akikkel játszhatunk: egy ázsiai női nindzsa és egy afrikai férfi szamuráj
  • Mindkét karakter valós történelmi személy lehet
  • A játék sztorija az 1500-as évek második felében, a hadakozó fejedelemségek korának végén játszódhat
  • Visszatér a lopakodás, de fejlettebb lesz
  • Lerombolható a környezet, minden korábbinál jobb grafika
  • Fejlettebb mozgás, például kúszási mechanika
  • Az eddigi legerősebb NPC-k
  • A Sekiroban is látott kampós harci eszközök
  • Megjelenés 2024-ben

Kövess Minket!



Gamer szótár