Hatalmas áramelés az EA-től: akár 80%-kal is nőhet a Play előfizetésed ára

Hatalmas áramelés az EA-től: akár 80%-kal is nőhet a Play előfizetésed ára

Megmondjuk azt is, hogyan tudsz jobb ajánlatot kapni az EA-től trükkök nélkül.

Az Electronic Arts egyes régiókban, így például Európában is áremelést eszközöl az EA Play szolgáltatásánál – írja az Insider Gaming. Ez azt jelenti, hogy az EA Play alapváltozata évente 80%-kal drágább lett Magyarországon is, míg a Play Pro-ért 20%-kal kell többet otthagyni a kasszánál ezentúl. Ezzel együtt azoknak is nagyobb számlák fognak érkezni május 10. után, akik havonta fizetnek a szolgáltatásért és jelenleg is fut az előfizetésük: az alap Play 50%-kal, a Play Pro 13%-kal drágul.

Mindez azt jelenti, hogy ha szeretnél ma egy éves EA Play előfizetést venni, akkor kategóriától függően vagy 39,99 eurót (15 640 forintot), vagy 119,99 eurót (46 922 forintot) kér az Electronic Arts ezentúl. Ha pedig havonta fizetnél inkább, akkor 5,99 euró (2 342 ft) lesz a kisebb, és 16,99 euró (6 643 ft) lesz a nagyobb csomag.

Valahol érthető, hogy miért történt ez az emelés. Mióta elindult a szolgáltatás, nem nagyon nyúltak hozzá az árcédulákhoz, hiába történt a globális gazdaságban számtalan olyan esemény, amely rontotta a pénz értékét. Viszont alighanem sokakat fog szíven ütni most, hogy a kiadó hirtelen 50%-okkal, 80%-okkal dobálózik, ahelyett, hogy az évek alatt fokozatosan változtatták volna az árképzésüket, mint oly' sok cég, üzlet tette azt.

Ezeket olvastad már?

Az Electronic Arts egyébként egy folyton bővülő katalógust kínál az előfizetéses szolgáltatásában. Tehát akár azzal is magyarázhatnák az áremelést, hogy egyre többet ér az, amit adnak. A sima EA Playben csak régebbi játékokkal, demókkal játszhatunk, de ezek között olyan címek voltak, mint a Need for Speed összes, a Mass Effect vagy a Dragon Age, vagyis egy rakás időtlen klasszikus.

Az EA Play Pro viszont azt is lehetővé teszi, hogy ezek mellett a legújabb megjelenések legjobb verzióit játszhassuk úgy, mint ha megvettük volna őket. Ilyen értelemben hatalmas biznisz volt a 70 eurós játékok, az évente megjelenő FIFA EA FC korában az áremelés előtt a Pro – most egy kicsit bonyolódik a matek. Vagy ha már úgy is ilyen árakat kér az Electronic Arts, akkor lehet érdemes elgondolkozni a Game Passen. Abban 3 000 forintért benne van a sima EA Play, így két legyet üthetünk egy csapással, méghozzá igen jutányos áron.

Kövess Minket!



Gamer szótár