Egy álláshirdetés buktathatta le a következő God of War játékot

Egy álláshirdetés buktathatta le a következő God of War játékot

Egyértelműbben nem is fogalmazhatott volna a stúdió.

A Sony Santa Monica stúdiója jelenleg is számos álláslehetőséget kínál, és ezek közül néhány egy új God of War-játékra utal. Ez gyakorlatilag megerősíti, hogy egy még be nem jelentett projekthez keresnek munkatársakat, de mivel néhány jelentkezőktől elvárás a nagy fokú tapasztalat, ezért úgy tűnik, hogy a stúdió ragaszkodik a jól ismert IP-hez.

Ezeket olvastad már?

A háború istene hamarabb visszatérhet?

A Santa Monica Studio jelenleg több projekten is dolgozik, és ezért nyilvánvalóan még nem tiszta, hogy vajon melyikhez vagy melyekhez keresnek új munkatársakat. Persze a rajongók előtt semmi sem marad titokban, GeekinOut például észrevette, a Senior Combat Designer (Hero) és a Senior Technical Combat Designer (Hero) munkakörök leírásában az áll, hogy „előnyben részesülnek azok a jelöltek, akik ismerik a God of War (2018) és a God of War Ragnarök (2022) harcrendszereit, mechanikáját és ellenségeit”.

Ez alapján pedig nehéz lenne nem arra gondolni, hogy egy új God of Warnak akarnak nekilátni. Bár a rajongók egy teljesen új címben reménykednek, a 2023 végén megjelent pletykák alapján simán elképzelhető az is, hogy az eredeti God of War-trilógia kap egy PS5-ös remastert. A stúdió természetesen nem volt hajlandó kommentálni a spekulációkat, és az álláshirdetések sem igazán tisztázzák a helyzetet, inkább csak tovább fokozzák az izgalmakat.

Egyébként a Santa Monica Studiónál további 24 állás is megpályázható, ezeknek a 75%-a pedig kifejezetten "egy izgalmas új projektet" vagy egy "új, még be nem jelentett címet" említ. A korábbi interjúkból és más forrásokból kiszivárgott részletek arra utalnak, hogy ez egy sci-fi RPG lehet, amelyben akár Cory Barlog kreatív igazgató is részt vehet. Barlog épp a múlt hónapban említette meg, hogy a következő projektjével kapcsolatban néhány dolgot már sikerült tető alá hozni, és ezáltal arra utalhatott, hogy a játék végre fejlesztés korai szakaszába lépett, bár azt nem tudjuk melyikről van szó. Most, hogy a stúdió nekiállt új embereket toborozni, minden bizonnyal nagyobb sebességre akar kapcsolni a csapat a fejlesztés tekintetében. Remélhetőleg hamarosan többet is hallunk ezekről a projektekről.

Kövess Minket!



Gamer szótár