Bicepszénél csak a humora jobb a ma születésnapos Pashának

Bicepszénél csak a humora jobb a ma születésnapos Pashának

PashaBiceps átszelte a Balti-tengert, mindenkit megtanított angolul és valahogy még arra is volt ideje, hogy nyerjen egy Majort. Na ez a nem semmi!

Csupán egy maroknyi e-sportoló van, akit az ötletes, hajmeresztő vagy egyszerűen lehetetlennek tűnő játékáról fel lehet ismerni. De csak egy olyan van, akit emellett már a bicepszéről is fel lehet. Jarosław Jarząbkowski, mindenki kedvenc PashaBicepse, Papitója az imént említett pontokban képes volt felülemelkedni a teljes profi mezőnyön. És eközben a legszerethetőbb e-sportolóként örökre beírta a nevét a történelemkönyvekbe az olyan mondataival, minthogy „You're not my friend, you're my brother, my friend”, amely egyébként a Pasha London School indulásához vezetett. Ma pedig a 35. születésnapját ünnepli.

Pasha Counter-Strike 1.6-ban a lengyel Golden Five tagjaként vált ismertté, de a legnagyobb eredményeit, népszerűségének csúcsát a CS:GO-ban érte el. 2014-ben az EMS Katowice Majorön bajnoki címet szerzett csapatával, ahol ő lett a verseny legértékesebb játékosa is. A következő években a nehézségek ellenére is összetartó Virtus.pro magjával számtalan versenyen húzhatta be a trófeát vagy ért el kiemelkedő eredményt. 2017-ben majdnem megduplázta a Major-trófeáinak számát, ám az Astralis egy kockázatos TEC-9 russhal megakadályozta ezt Trainen. Ezt követően még két évig játszott aktívan az akkor már harmincas éveiben járó, közben családot alapító AWP-s. Szerencsére – mielőtt ez bekövetkezett volna – a 2018-as V4-en Magyarországon is láthattuk őt élőben a szerveren.

Pasha a visszavonulása óta influencerként, streamerként ügyködik. Ilyen szerepben feltűnt a 2019-es és 2021-es V4 FSF-eken is az elemzőasztalon (mint az fentebb látható, Draulon legnagyobb bánatára). Amivel viszont igazán emlékezetessé tette a nyugdíjas éveit a lengyel sztár, hogy az utolsó CS:GO és az első CS2 Major során bringára ült, így Varsóból indulva Párizsba és Koppenhágába is eltekert. Utóbbi alkalommal ráadásul még a Balti-tengert is átszelte vizibiciklin, aminél nyilvánvalóbb bizonyíték aligha kell arra, hogy Pashánál senki sem szereti jobban a Counter-Strike-ot. Ezúton kívánunk boldog születésnapot, Papito!

Pasha egyébként nemrég feltűnt a Memories of CS:GO - The Early Years nevű dokumentumfilmben is, ahol a saját karrierjét idézte fel fotókon keresztül. Ha esetleg nem láttad, érdemes vetni rá egy pillantást!

Borítókép: HLTV/MAKKU

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár