Még John Wicknél is kegyetlenebb lehet Ana de Armas a Ballerinában

Még John Wicknél is kegyetlenebb lehet Ana de Armas a Ballerinában

Nem csak táncolni fog a Ballerina, derült ki a John Wick spin-off film zárt ajtók mögött levetített előzeteséből.

A John Wick 4. részét követően nagy űrt hagyott maga után Keanu Reeves a rajongóiban. Hiába kapott spin-off sorozatot a bérgyilkolós világ, a The Continental nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Úgy tűnt, hogy Wick nélkül nem működik ez a sztori, ezért sem meglepő, hogy a Ballerinában már az emberek százait lemészárló mester is újra a színre lép majd Ana de Armas oldalán.

Korábban Reeves már elárult néhány dolgot az évek óta készülő film sztorijával és főhősével kapcsolatban. A címszereplő Ballerina egy bosszúra éhes, nehéz életű nő lesz, aki többek között John Wick segítségével igyekszik elvarrni a szálakat az apja halála után. Bár ez nagyon ismerősen hangzik, alighanem az az elképzelés, hogy de Armas átvehetné a jövőben Reeves helyét, ha befut a film. Elvégre a kubai színésznő mindössze 35 éves jelenleg, Reeves pedig 59, vagyis akár egy évtizedet is rá lehetne építeni erre a karakterre. A No Time To Die-ban kapott rövid kémszerepe után ezt mi sem bánnánk.

Ezeket olvastad már?

De ahelyett, hogy John Wicket vagy Reevest temetjük, nézzük meg inkább, hogy milyen titkokat lepleztek le a CinemaConon a Lionsgate zárt ajtók mögött tartott prezentációja során. A hivatalosan John Wick Presents: Ballerina (John Wick bemutatja: Ballerina) című alkotás egészen eddig nem kapott előzetest. Bár most sem tettek közzé felvételeket a filmből, tehát nem láthattuk még, hogyan is fest majd. Szerencsére a Discussing Film stábja kint volt a CinemaConon, a beszámolójuk szerint pedig a következőket tartalmazta a nekik levetített exkluzív felvétel:

„Ana de Armas új főszereplőjének eredetét láthattuk, amint befogadja őt a Ruska Roma bűnszervezet és elit bérgyilkossá képezi. Miközben John Wick egyre hírhedtebbé válik a saját történetében, a nő távolról csodálja; az első személyes találkozásukra már akkor kerül sor, amikor [de Armas karaktere] belevág a saját kalandjába. A havas táj arra utalhat, hogy a Ballerina Oroszországba utazik, ott merül el a saját múltjában, miközben egy rivális bűnszervezetet igyekszik belülről lerombolni. Az utazása során találkozik egy koszosan kinéző bérgyilkossal, akit Norman Reedus játszik, és aki figyelmezteti őt, hogy talán túlságosan is elszállt az ambícióival.

Az akció egy szinten van a többi John Wick-filmmel, Ana de Armas egyértelműen aktív szerepet vállalt a saját elképesztő kaszkadőr jeleneteiben. Láthatjuk őt más bérgyilkosok könyökéből csontokat kitörni nyers erővel, lángszóróval élve elégetni ellenségeket, miközben egy hóban haladó jármű tetején van, valamint gránátokat tenni harc közben az ellenségei szájába. Mivel ez a film a harmadik és a negyedik John Wick között játszódik, Ana de Armas Keanu Reevesszel is osztozik a képernyőn anélkül, hogy az megtörné a nagyobb sztorit. A Baba Yaga egy epikus felvételen, vonattal érkezik, ami a hó mögül bukkan fel. [de Armas karaktere] megkérdezi John Wicket, hogy hogyan is kezdhetné el azt csinálni, amit ő, erre a férfi annyit válaszol, hogy úgy néz ki, már elkezdted.”

Mivel a John Wick Presents: Ballerina csak 2025. június 6-án kerül a mozikba, valószínűleg egy jó ideig még nem láthatjuk ezt vagy bármilyen másik felvételt. De ezek alapján jól hangzik a sztori. Mert így láthatjuk a sokak által kért „John Wick fiatalon” ívet anélkül, hogy egy összetákolt, Solo: Egy Star Wars történethez hasonló előzményt kellene kiszuszakolni négy film után a karakterből.

Kövess Minket!



Gamer szótár