Egy nem várt akadály meghiúsíthatja a The Gentlemen 2. évadát

Egy nem várt akadály meghiúsíthatja a The Gentlemen 2. évadát

Nem számoltak, hogy ekkora sikert arat majd a széria.

Guy Ritchie 2019-ben betalált az Úriemberek (The Gentlemen) című filmjével, öt esztendővel később pedig úgy gondolta itt az ideje egy sorozatot is létrehozni belőle. Nem sokkal megjelenését követően a széria a Netflix Top 10-es listájának élén találta magát, ez pedig nem jelenthet mást, minthogy a rajongók már tűkön ülve várják a második évad bejelentését. Azonban az alkotóknak egy eléggé nagy akadályt is le kell küzdeniük, hogy ez megvalósuljon.

A sorozatban Theo James játssza az arisztokrata Eddie-t. Nem sokkal a nyitó képsorok után a férfi rájön, hogy a családi birtok, amelyet nemrég örökölt, egy hatalmas fűbirodalomnak ad otthont. Nyolc epizódja alatt az Úriemberek magával ragadta a nézőket, és 86 százalékos pontszámot szerzett magának a Rotten Tomatoes oldalán, és ennek apropóján Marc Helwig producer elmondta a Deadline-nak, hogy az alkotók már nekiláttak előkészíteni a folytatást.

„Van néhány író, akikkel már felvettük a kapcsolatot, és természetesen rengeteget beszélgettünk Guy-jal arról, hogy mit szeretne csinálni a második évadban, és milyen dolgokra koncentráljunk.”

Ezeket olvastad már?

Egy fontos tényezővel azonban nem számoltak, pedig ezt meg kell oldania a stábnak, mielőtt a második évad elindulhatna: a szereplőgárda.

Giancarlo Esposito, aki Stanley Johnstont alakította a sorozatban, a Digital Spy-nak elmondta, hogy soha nem volt szó második évadról, és mivel a szereplők között számos híresség van, nem meglepő, hogy a sztárok közül sokan most már másra koncentrálnak. Az IMDb szerint James két produkcióban is szerepet vállalt a közeljövőben – A majom és David Copperfield -, míg Kaya Scodelario a Senna című minisorozatban és az Apteros című új filmben fog szerepelni. Ráadásul a sorozat készítője, Ritchie egy 2025-ben megjelenő, cím nélküli projekten dolgozik, miközben a The Ministry of Ungentlemanly Warfare alig néhány hét múlva debütál a mozikban.

Mindez tehát az is jelentheti, hogy az alkotóknak tiszta vizet kell önteniük a pohárba és meg kell találniuk a megfelelő időpontot, amikor a szereplők újra össze tudnak jönni, hogy leforgathassák a második évadot. Ez egyelőre nagy galibát okoz, de egy bennfentes a The Sun-nak arról számolt be, hogy remélhetőleg össze tudják ezt hozni.

„Elég nagy kihívás lesz ugyanazokat a színészeket újra összehozni, de a Netflix vezetői nagyon szeretnének egy második évadot. A másik akadály az lesz, hogy Guy-t biztosítsák a sorozathoz, mivel idén már több filmes projektje is van. De az első sorozat sikere már most meggyőzte őket arról, hogy hatalmas potenciál van a folytatásban.”

Kövess Minket!



Gamer szótár